Aanbod

Zwier

Van: Wervelwind Ensemble

#domein 3: grote Wereld# gescout

Zwier is een tekstloze voorstelling waarin de kracht van de muziek en de vertelkunst van de beweging centraal staan. In Zwier stap je met vijf muzikanten in een muzikale zweefmolen: de wervelende klanken tillen je op en draaien je rond. In de geborgenheid van een kring trekt een elegante wals aan je voorbij, golven sierlijke melodieën heen en weer en veranderen de muzikanten in een zoemende bromtol of een schurende draaideur… Zwier is een luchtig spel van gulle klanken en bewegingen. Een muzikale ode aan zwieren!

In regie van Ide van Heiningen en Virág Dezsö (MAPA en Woei!) en met muziek van Toek Numan (Calefax, De Zingende Harp, Holland Opera, het Noord Nederlands Orkest e.a.)

Zwier is een co-productie van het Wervelwind Ensemble en Festival 2 Turven Hoog.

Zwier kan niet geboekt worden als schoolvoorstelling. Wel is het mogelijk de voorstelling op een specifieke locatie te spelen waar kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar te vinden zijn. Hierbij kunt u denken aan een buurtcentrum,  kinderdagverblijven of een kinderziekenhuis.

Het Wervelwind Ensemble kan de desbetreffende locatie ombouwen tot een volwaardig theater. Daarvoor wordt naast het decor en het publieksgedeelte, ook een eigen vloer en licht meegebracht.

 

 

"Wat een prachtige muzikale- en visuele belevenis voor 1-4 jarigen; in alle rust maar vol verwondering luisteren en kijken! En na afloop ook nog eens al die glimmende en glanzende instrumenten aanraken…"

Ingrid Ruijgh, consulente muziek Kunstbalie

"Onder leiding van regisseur Ide Heiningen en Virág Deszo houden de in groen en blauw gestoken muzikanten het klein. Er wordt geen verhaal verteld, maar met heldere, eenvoudige beelden en een goede publiekscommunicatie houdt het Wervelwind Ensemble de aandacht van hun toeschouwers vast. Intimiteit, kalmte en herkenbaarheid zijn daarbij troef.

Toek Numan componeerde voor het blazersensemble nieuwe muziek. Hij laat de kinderen rustig kennismaken met de klank van de verschillende instrumenten. Ook gaan ze duetten aan, soms als een vraag- en antwoordspel, dan weer als een echo van elkaar. Als hij de klanken van de instrumenten samen laat komen in een vrolijke wals, draaien de vijf muzikanten in het rond.

Niet alleen de muziek en de muzikanten zwieren en zwaaien. De ronde doos blijkt te bestaan uit vier kwartronde vormen, die omgetoverd kunnen worden tot objecten die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Multifunctionele voorwerpen, die de ene keer een tunnel zijn waar je onderdoor kunt kruipen, en even later een schommel waarop de muzikanten al spelend heen en weer bewegen."

Recensie TheaterkrantErvaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Wervelwind Ensemble