Aanbod

Young Classical Talent Award

Van: Kamerata Zuid

#domein 3: grote Wereld# zichtbaarheid# samenwerking# artistieke kwaliteit# Brabants gezelschap #talentontwikkeling

Young Classical Talent Award

Tilburg Young Classical Talent Award is een idee van Kamerata Zuid in samenwerking met Bureau CiST en Theaters Tilburg. Alle deelnemende Tilburgse middelbare scholen vaardigen een talentvolle scholier af die kans krijgt om te soleren met het jonge professionele 20 koppig strijkorkest Kamerata Zuid. Kortom een unieke podiumervaring.

In 2017 vond de 1e editie plaatst. Dit educatieproject bestond uit één concert in Concertzaal Tilburg waarbij alle deelnemende scholen een talent afvaardigden. Deze scholieren speelden ieder een kort klassiek solowerk. Daarna was er een kort commentaar van de jury. Aan het einde werd het grootste talent bekend gemaakt. We openend en besloten dit concert met muziek waarbij alle muzikanten van de scholen, ongeacht niveau, konden meespelen. In de middag, voorafgaand aan het concert, repeteerden we samen en heeft componiste Mayke Nas een workshop verzorgd. Alle meegekomen scholieren moedigden hun eigen talent aan. 

​De vakdocenten op de VO scholen zijn enthousiast, omdat zij er relatief weinig tijd mee kwijt zijn, er een goed projectplan ligt, zij zich met hun leerlingen en hun school kunnen onderscheiden. Per leerling wordt op maat een muziekstuk gearrangeerd.

Scholieren, docenten, rectoren en bezoekers waren erg enthousiast. Vandaar dat Kamerata Zuid dit concept in diverse Brabantse steden wil uitrollen.

​Op 10 april 2018 vindt de 2e editie van de Young Classical Talent Award plaats. Kom gerust kijken!

Hebt u interesse om in uw regio ook aan een dergelijk educatieproject mee te doen. Neem gerust contact met ons op via: info@kameratazuid.nl.Productiejaar: 2018
Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Kamerata Zuid