Aanbod

We like Bosch

Van: Kunstbalie in samenwerking met Het Noordbrabants Museum, het Stedelijk Museum s' Hertogenbosch en Stichting de Muzerije

#kunstselect# domein 3: grote Wereld #jheronimus bosch

Vijfhonderd jaar geleden, tot zijn sterfdag in 1516, woonde en werkte de wereldberoemde schilder Jheronimus (Jeroen) Bosch aan de Bossche Markt. Hier maakte hij zijn karakteristieke panelen en tekeningen vol wonderlijke wezens, duivelse dromen en magische monsters. Op geheel eigen wijze verbeeldde hij thema’s als verleiding, zonde en rekenschap.

Wil je in de klas aan de slag met Jheronimus Bosch? Bij de kleine expositie We like Bosch vind je alle materialen die nodig zijn om je eigen lessen samen te stellen.

Leerlingen kunnen op een uitdagende manier zelfstandig onderzoek doen naar een typisch kenmerk van het kunstenaarschap van Jheronimus Bosch. Middels panelen met reproducties van het werk van de oude meester, en originele, hedendaagse kunstwerken, worden de werkwijze en drijfveren van kunstenaars onderzocht. Leerlingen formuleren een eigen antwoord op de vraag: ‘Als Jheronimus Bosch nu zou leven, hoe zou zijn werk er dan uitzien?’ De leskist blijft vier weken op school en is tevens zeer geschikt ter voorbereiding op een bezoek aan Het Noordbrabants Museum en/of het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch.

Deze tentoonstelling is een onderdeel van: KunstSelect, door Kunstbalie geselecteerd landelijk kunstaanbod voor samenwerkende scholen. Het bijbehorend lesmateriaal vind je op Klunky.nl.Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Kunstbalie in samenwerking met Het Noordbrabants Museum, het Stedelijk Museum s' Hertogenbosch en Stichting de Muzerije
  • Tentoonstellingsonderdelen en afmeting verpakkingskist/presentatiekist;

    Een koffer met een drieluik (reproductie) van het schilderij ‘De Hooiwagen’ van Jeroen Bosch. Een kist met daarin een hedendaags kunstwerk, lesmateriaal en handleidingen. Afmetingen koffer: 80 x 60 x 10 cm, afmetingen kist: 60 x 50 x 40 cm.

    De koffer en kist kunnen los van elkaar door 1 persoon getild worden, maar met 2 personen is wenselijker vanwege het gewicht. De onderdelen passen in een standaard personenauto.