Aanbod

Wat Niemand Weet

Van: KWIVR

#kunstselect# domein 3: grote Wereld# artistieke kwaliteit# gescout

'Dat het zou gaan regenen en regenen en dat er een Grote Vloed zou komen, was voor alle mensen een geheim. Behalve voor Noach. En Noach bouwde een boot. Ook voor de dieren was het een geheim, behalve voor de eenhoorns...'

Wie denkt dat eenhoorns fabeldieren zijn, heeft het mis. Vroeger leefden ze op aarde. Maar ze hielden van hun vrijheid, en wilden niet in de Ark van Noach. Ze zouden er wel naast zwemmen.

‘Opeens zagen sommige vogels de twee hoorns die boven het water uitstaken.

Daar konden ze landen en dat deden ze, de een na de ander en met elkaar een flink gewicht.’

Eén klein musje betekende hun ondergang. Of toch niet...?

Koperkwintet KWIVR en verteller Rudi van Hest brengen deze kleurrijke, door Tonke Dragt geschreven variatie op het verhaal van de Ark van Noach tot leven in een muzikale voorstelling. De vijf koperblazers halen daarvoor alles uit de kast: een ophicleïde (19de-eeuws koperblaasinstrument), schelpen om op te blazen, timmergereedschap... en natuurlijk hun eigen mooie glimmende koperblaasinstrumenten!

 

" 'Wat Niemand Weet' stond jarenlang geprogrammeerd in KunstSelect en was een groot succes. Nu is de voorstelling bijgeschaafd en gaat in reprise! Wat een goed nieuws!

Componist Bastiaan Woltjer en verteller/klarinettist Rudi van Hest hebben de succesvolle muziekvoorstelling nu ook bewerkt voor symfonie- of harmonie/fanfare-orkesten en brassbands die van plan zijn een concert voor families of basisschoolkinderen te verzorgen. Kijk voor meer info hierover op http://www.muziekvoorstelling.nl"

Ingrid Ruijgh, consulent kunsteducatie, specialisatie muziek Productiejaar: 2018
Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

Deel deze pagina
  • KWIVR