Aanbod

Vriendschap – kom erbij

Van: Miek Aalderink

#vakoverstijgend# Brabants gezelschap

Een verhalenverteller in de Kinderboekenweek. Kinderboekenweek is leesbevordering, nieuwsgierig maken naar verhalen, vandaar! Een vertelvoorstelling op maat voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw basisonderwijs.

Mieke Aalderink vertelt verhalen over echte vrienden.

 

Wie een rugzak vol vriendjes heeft, is nooit meer alleen. In de kinderboekenweek kan dat alvast. In een grote rugzak zijn de wonderlijkste verhalen verborgen. De kinderen gaan er zelf naar op zoek. Bijzondere sprookjes en grappige verhalen over vriendjes van allerlei pluimage. De rugzak mag leeg. Maar of dat zal lukken is nog maar de vraag. Spannend wordt het in ieder geval. Van 4 – 8 jaar. 

 

‘De Wilde Jongen’, dat is niet zijn echte naam, maar zo noemt iedereen hem. Gewoon, omdat hij zo wild is. Omdat zijn benen steeds rennen en springen en zijn armen steeds zwaaien en wijzen. Voor spelletjes is zijn geduld te klein. Bij wedstrijdjes zetten zijn benen hem steeds op de verkeerde plek. De kinderen uit het dorp spelen liever zonder hem. Hij kan toch niks.

Maar dan is er de Beer. Die eet wat de dorpelingen willen eten. Zodat het hele dorp honger moet lijden, het Grote Feest niet door kan gaan en iedereen nog bang is bovendien.

Niemand weet een oplossing. Niemand durft. Maar De Wilde Jongen staat te springen: misschien wordt hij wel vrienden met de beer. Van 7 – 10 jaar.

 

Ze is de dochter van een roverhoofdman en groeit op tussen twaalf ruwe bonken in een burcht bovenop een rots. De gruwelijke wildernis van het donkere bos rondom de burcht ontdekt ze alleen. Van haar vader leert ze niet bang te zijn. Van zichzelf leert ze zwemmen, op rotsen klimmen en niet verdwalen. Tot ze vriendschap sluit met die jongen uit die andere roversbende. Een vriendschap die veel dieper gaat dan ze ooit kan denken en die leidt tot een ongelooflijke dappere daad. Gewoon, omdat ze vrienden zijn. Van 9 – 12 jaar.

 

Duur van de verhalen ca. 30 minuten per groep, in overleg uit te breiden tot een voorstelling van 50 minutenErvaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

Deel deze pagina
  • Miek Aalderink