Aanbod

‘Reis mee!’

Van: Mieke Aalderink

#vakoverstijgend# Brabants gezelschap

‘Reis mee!’ is het thema van de kinderboekenweek van 2019.

Reis mee. Maar waar naar toe? En hoe?

 

De ene keer wil je gewoon ineens weg. Omdat je thuis een beetje bent uitgekeken. Het is elke dag maar hetzelfde. Je wilt een plek vinden waar het spannender is. Of leuker. Zodat je daar kunt gaan wonen. Dat overkomt ‘Kereltje’. Kereltje heeft niet veel nodig voor zijn reis. Zijn karretje is genoeg. Hij is toch maar alleen. Maar dat heeft hij verkeerd ingeschat. Pas als de kar vol is kan Kereltje vertrekken. Het avontuur tegemoet. Tot er een plek gevonden is waar íedereen wel wil blijven.

‘Kereltjes Karretje’ is een verhaal over op pad gaan, ondernemend zijn, zorgen voor elkaar en blij zijn met een fijne plek om te blijven.

                                                        Voor 4 tot 8 jaar, onderbouw, groepen 1 t/m 4

 

De andere keer weet je precies wat je eindbestemming is. Of, wat die zou moeten zijn. Ook al moet je de weg er naar toe nog zoeken. Een heel gevaarlijke weg in een heel gevaarlijke tijd.

‘D’r zwerft van alles rond’, is het verhaal van Clara en Dries, die op zoek gaan naar hun ouders. Een hachelijke onderneming en bovendien een behoorlijke reis in de donkere dagen van de late middeleeuwen. Kinderen op weg alleen. In een tijd waarin struikrovers, ridderbenden, kastelen waar het niet pluis is horen bij de gewone dagelijkse werkelijkheid.

‘D’r zwerft van alles rond’ gaat over reizen lang geleden, over bang zijn, durven en doorzetten, over lachen en huilen tegelijk, over twee dappere kinderen onderweg.

 

                                                    Voor 9 tot 12 jaar, bovenbouw, groepen 5 t/m 8

 

Andere  verhalen waarin ‘Reizen’ of ‘Op pad gaan’ een belangrijk thema is, zijn Aladdin, Josa en de toverviool, Meneer Hammes gaat op reis, De gelukkige Kikker, De heks op de berg.

 

Duur van de verhalen ca. 30 minuten per groep, in overleg uit te breiden tot een voorstelling van 50 minutenErvaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Mieke Aalderink