Aanbod

Vincents Web

Van: Kunstbalie, in samenwerking met Van GoghHuis Zundert

#kunstselect# domein 3: grote Wereld #vincent van gogh

In 2011 is het Van Gogh Huis in Zundert met een ‘artist-in-residence’- programma gestart: kunstenaars uit alle windstreken zijn uitgenodigd een tijd lang in Zundert te komen werken. Door in Vincent van Goghs voetsporen te treden laten zij zich inspireren door zijn gedachtegoed en de plek waar hij opgroeide.

In de educatieve tentoonstelling Vincents web staan drie kunstenaars die in Zundert gewerkt hebben centraal. Door het bekijken van hun werk zien leerlingen dat Vincent van Gogh, meer dan honderd jaar na zijn dood, nog steeds veel invloed heeft op kunst van nu. Daarnaast heeft de educatie als doel dat leerlingen zich verplaatsen in Vincent van Gogh en de wereld door zíjn ogen gaan zien. 

Als voorbereiding op het bekijken van de tentoonstelling doen leerlingen onderzoek naar Vincent van Gogh (les 1) en verdiepen ze zich in zijn werk middels een actieve opdracht (les 2). Ze stellen vervolgens zelf de tentoonstelling Vincents web samen. Leerkrachten ontvangen:

 • een bronnenkoffer met o.a. boeken, filmpjes en strips rondom Vincent Van Gogh;
 • een tentoonstellingskist met werk van de drie kunstenaars (getoond in drie vitrinekastjes en op een dvd), bijbehorend educatief materiaal en handleidingen.

Deze tentoonstelling is een onderdeel van: KunstSelect, door Kunstbalie geselecteerd landelijk kunstaanbod voor samenwerkende scholen. Het bijbehorend lesmateriaal vind je op Klunky.nl.



Ervaringen
 • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

 • Kunstbalie, in samenwerking met Van GoghHuis Zundert
 • Tentoonstellingsonderdelen en afmeting verpakkingskist/presentatiekist;

  - een tentoonstellingskist met o.a. drie kunstwerken en educatief materiaal. Afmetingen in cm L:64 B:37 H:77

  - een bronnenkoffer met boeken, dvd’s en voorwerpen rondom Vincent van Gogh L:46 B:33 H:15

  - een koker met een ophangzeil, lengte 168 cm, diameter 12 cm

  Alle onderdelen kunnen vervoerd worden in een ruime personenauto met opklapbare achterbank. De kist moet door twee personen getild worden.