Aanbod

De Vervelende bus

Van: Schippers & Van Gucht

#domein 3: grote Wereld# Brabants gezelschap

Wat gebeurt er met je als je niet weet wat te doen en dat niet erg vindt? Als je gewoon even niets doet en probeert te genieten van het moment? Je hoofd wordt leeg en je gedachten ordenen zich. En uiteindelijk komt er plaats voor nieuwe ideeën en inzichten, die veel creatiever en frisser blijken te zijn dan je ooit had kunnen bedenken.

Stap op de bus en kom binnen in een woordeloze installatie vol muziek, beelden geluiden en een paar liedjes waarin tijd de hoofdrol speelt. Waarom duurt de ene minuut langer dan de andere? Wat zou jij doen als je de tijd even kon rekken? In de Vervelende Bus staat de tijd stil. Of net niet.

De Vervelende Bus is een woordeloze installatievoorstelling in een lijnbus die de wereld even op zijn kop zet en waarin de tijd de hoofdrol speelt (maar net zo goed kan vergeten worden).

 

 

 

Recensie

Annette Embrechts over de Vervelende Bus:

Gisteren was ik in Antwerpen en belandde bij toeval in de nieuwe installatie van Schippers&VanGucht, een woordeloze, acteurloze, beeldende projectie in een bus die langs scholen en festivals rijdt. Ik was blij verrast. Een vrolijke visie op verveling en het verstrijken van tijd. Knappen beeldmontage, geode geluidscore en grappige extra’s zoals het schudden van de vloer en een plafond regen van blauwe balletjes.”

 

Publieksreacties

(uit de blog van Paula Stulemeijer, dramadocent bij Vervelende Bus)

"Wanneer iedereen uitstapt blijft er een kereltje kordaat in de bus zitten, hij lacht me samenzweerderig toe en zegt: “Ik blijf in de bus zitten… Ik wil mij liever nog een beetje vervelen!” Daarna stapt hij stoer de bus uit en rent achter zijn vriendjes aan. Hij draait zich nog even om en roept: “Dit is de coolste bus ooit!Productiejaar: Voorstelling te boeken in 2016/2017/2018
Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Schippers & Van Gucht