Aanbod

Dag van de Muziekvoorstelling

Van: Big Night Productions, Gerard de Bruyne & Tessa Zoutendijk, Het Twitching Eye Trio, Wervelwind Ensemble, De Lichtbende

#domein 3: grote Wereld

Dag van de Muziekvoorstelling

Adviseurs van Kunstloc Brabant bezoeken ieder jaar de presentatiedagen van de landelijke impresariaten. Dit doen we om scholen en intermediairs te adviseren en ondersteunen in hun zoektocht naar kwalitatief goede voorstellingen. Op 12 november vond de ‘Dag van de Muziekvoorstelling’ plaats, ik (Olivier de Jong) was hier namens Kunstloc Brabant aanwezig. De ‘Dag van de Muziekvoorstelling’ is een initiatief van Muziekvoorstelling.nl en wordt jaarlijks georganiseerd door 5 verschillende gezelschappen. In alle voorstellingen speelt muziek de hoofdrol. Als je op zoekt bent naar een muziekvoorstelling voor jouw school of werkgroep is dit een ideale dag om diverse voorstellingen te zien.  

De dag vond dit jaar plaats in de Cereolfabriek, fraai gelegen aan het kanaal achter de wijk Lombok in Utrecht. Er waren 3 volledige voorstellingen en 2 previews te zien.

De dag trapte af met de De Maffe, Magische, Meesterlijke Maestro Eric Show met patatje Flamenco (8+) van Big Night Productions. Big Night maakt voorstellingen waarbij makers en publiek uitgenodigd worden om mee te gaan op avontuur. In dit verhaal gaat Eric op humoristische wijze op zoek naar de oorsprong van Flamenco. Het geheel wordt ondersteunt door een mooi decor en prachtig gitaarspel van Jürgen Rijkers. Ondanks het soms wat grove taalgebruik komt de kernboodschap ‘voor jezelf opkomen’ goed over.

De tweede voorstelling Speels van Gerard de Bruyne & Tessa Zoutendijk was gericht op de allerkleinsten (3+). Een hele rustige intieme voorstelling in een klein setting, waarin vioolspel het tekenen met een krijtje begeleid. Alles zonder tekst, volledig gericht op interactie tussen muzikant, de speler en het jonge publiek. Mooie voorstelling voor in de klas.

Bekkens & Branie (6+) is de titel van de derde voorstelling en dit dekt de lading goed. Het Twitching Eye Trio brengt percussie in alle vormen, een arsenaal aan instrumenten (van potje pindakaas tot marimba), mooie interactie en samenspel tussen de muzikanten en bovenal veel positieve energie. Voor mij persoonlijk was dit de uitschieter van de dag!

Het bekende Wervelwind Ensemble bracht een preview van Strek (3+). De klassieke bezetting van dwarsfluit, hobo, fagot, alt- en basklarinet zorgt, samen met de mooie theatrale vondsten en kunsten in de voorstelling, voor een aangename kennismaking met prachtige muziek.

Als laatste kregen we iets ambachtelijks en bijna nostalgisch te zien: Fly me to the Moon (5+) van De Lichtbende. Een magische lichtkunstvoorstelling met begeleiding door accordeonist Wilco Oomkes. Door het goede spel en het mooie toverachtige toneelbeeld een voorstelling voor alle leeftijden.

 

In de wandelgangen kreeg ik van een andere programmeur ook nog een goede tip mee:

Koper en Vel van de Zonzo Compagnie.

 

Al met al een zeer waardevolle dag om te bezoeken.Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Big Night Productions, Gerard de Bruyne & Tessa Zoutendijk, Het Twitching Eye Trio, Wervelwind Ensemble, De Lichtbende