Aanbod

Verderkijken Doordenken

Van: Kunstloc Brabant i.s.m. Ruud van Ooij (auteur)

#vakoverstijgend

VerderKijken DoorDenken is een gratis lespakket met meer dan tachtig kunstkaarten van uiteenlopende kunstwerken. Veel van de kunst is in Noord-Brabantse musea te zien of is te vinden in de openbare ruimte. 

Iedere kunstkaart bevat op de voorkant een afbeelding van een kunstwerk (A4 formaat) en op de achterkant de bijbehorende educatie. U maakt zelf een keuze uit de kunstwerken en kunt de kaart uitprinten of tonen op een digibord. Het pakket is kosteloos te downloaden via www.klunky.nl.

De methodiek voor de vragen is Visible Thinking http://www.pz.harvard.edu/projects/visible-thinking. Deze methode bestaat uit een aantal eenvoudige routines die houvast geven om de kunstwerken te verkennen. Kennis van kunst of kunststromingen is niet nodig en dat maakt dat iedereen - op een laagdrempelige manier - met dit pakket aan de slag kan. 

Ook zit er een leerlijn in de routines die begint bij groep 1 tot doorloopt tot en met groep 8. Als u regelmatig een kunstkaart bespreekt met uw klas, bijvoorbeeld bij een thema in de klas, gaan kinderen uit zichzelf zorgvuldiger waarnemen en interpreteren. 

Extra: Design Museum Den Bosch verzorgt (team)trainingen Visibible Thinking. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling educatie van het museum. Zie: designmuseum.nlErvaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Kunstloc Brabant i.s.m. Ruud van Ooij (auteur)