Aanbod

VanDaan

Van: Kunstbalie

#kunstselect# domein 3: grote Wereld# innovatief #zintuigen #fantasie

Aan de kapstok hangt ineens een groene tas. Van wie is die tas? Waar komt die tas ‘VanDaan’? In de tas zit een dagboekje, het boekje is van Daan’. Maar wie is Daan? 

De leerlingen gaan met dit verhalend ontwerp, waarin Daan hun maatje wordt, mee en doorlopen samen met Daan een creatief proces. Zij helpen Daan door antwoord te geven op de vraag: "Waar haalt een kunstenaar inspiratie vandaan?" Met behulp van zes korte filmpjes gaan ze met Daan op bezoek bij een aantal kunstenaars om te zien hoe zij te werk gaan. Aan het eind krijgt de klas een spel dat Daan gemaakt heeft cadeau: een rummicub waarin je kunst kunt tegenkomen en ontdekt wat voor soort kunstvormen er bestaan.

In dit lesproject krijgen leerlingen van de middenbouw de ruimte om hun eigen leerproces vorm te geven en geven ze zelf invulling op de vragen van Daan. Als leerkracht voedt u dit proces en bewaakt u de structuur van de lessen, maar u stuurt niet op de uitkomsten. Het project bestaat uit een groene tas met daarin de handleiding, het spel VanDaan en een online omgeving met de zes filmpjes.

Duur: 3 tot 4 lesuren. Het project is naar eigen inzicht uit te breiden.

Dit project is een onderdeel van: KunstSelect, door Kunstbalie geselecteerd landelijk kunstaanbod voor samenwerkende scholen. Het bijbehorend lesmateriaal vind je op Klunky.nl.Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Kunstbalie
  • Levertijd bij ‘losse’ verkoop 3 weken.