Aanbod

Tutu

Van: Lichtbende
Marie Raemakers & Rob Logister

#domein 3: grote Wereld# gescout

LICHTBENDE brengt met haar voorstellingen licht tot leven in een samensmelting van beeldende kunst, muziek en theater. Met oude toverlantaarns gecombineerd met live (nieuwe) muziek maakt Lichtbende sinds 2010 lichtkunstvoorstellingen, waarin de gelaagdheid steeds weer zichtbaar en voelbaar gemaakt wordt. Letterlijk, door over elkaar geprojecteerde beelden, maar tegelijk symbolisch. Authentiek en eerlijk muzikaal lichttheater, met veel vakmanschap en liefde gemaakt.

Verhalen zonder woorden, die het publiek ademloos meenemen. Ze worden opgebouwd uit magische toverlantaarnbeelden op een gigantisch scherm, ter plekke in beweging en tot leven gebracht, zodat het naadloos aansluit op de live gespeelde muziek. Je ziet met eigen ogen hoe de voorstelling gemaakt wordt, de kunstenaars zitten en spelen zelf voor het projectiescherm.

In TUTU worden dansende schoentjes, die in werkelijkheid maar een halve centimeter groot zijn, met handzame lantaarns over het scherm geprojecteerd. Er wordt met beeld en muziek een persoonlijk verhaal vertelt van een kind dat haar dromen weet waar te maken. Vanaf haar eerste danspasjes volg je haar lief en leed in een tijd van grote veranderingen: het Interbellum. De dans, die toen beïnvloed werd door persoonlijke vrijheidsdrang, mechanisatie en andere culturen, weerspiegelt haar leven. De projectiebeelden van Lichtbende zijn geïnspireerd op filmfragmenten, danspersoonlijkheden, muziekopnamen en kunststromingen rond de jaren 30.

Speciaal voor scholen biedt Lichtbende een lesbrief, workshop en een voorbereidende les als aanvulling op de voorstelling.

Lesmateriaal en achtergrondinformatie over de voorstelling is te vinden op http://www.lichtbende.nl

In het educatie-materiaal zijn de volgende leergebieden en de daarbij behorende kerndoelen verwerkt: oriëntatie op jezelf en de wereld en kunstzinnige oriëntatie. Het lesmateriaal richt zich op twee aspecten van de voorstelling. De inhoud (de verhaallijn en de betekenis van het verhaal) en de vorm (de projecties en de muziek).

 

"Intiem en betoverend lichttheater, met veel vakmanschap en liefde gemaakt. Je wordt meegetrokken in het verhaal door de wonderbaarlijke wereld van de toverlantaarns, verrassende geluiden en prachtige muziek die wordt uitgevoerd door twee fantastische musici."

Ingrid Ruijgh, Consulent Kunsteducatie Kunstbalie, specialisatie muziekProductiejaar: 2016/2017
Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Lichtbende
    Marie Raemakers & Rob Logister