Aanbod

Tussen Kunst en Klank

#vakoverstijgend# domein 3: grote Wereld# artistieke kwaliteit# CKV-tips# Brabants gezelschap

Hoe uitdagend kan het zijn om naar muziek te luisteren in een ruimte waar je eigenlijk in stilte hoort te kijken? Tussen Kunst & Klank laat jongeren ervaren dat live muziek gespeeld door ensembles van philharmonie zuidnederland in het museum hen anders laat kijken én luisteren.

 

De musici hebben composities uitgekozen bij de kunstwerken die in de zaal hangen en een museumdocent daagt de leerlingen met gerichte opdrachten uit om te onderzoeken of en hoe muziek het kijken beïnvloedt. Tussen Kunst & Klank is een vakoverstijgend programma dat bij uitstek past in het curriculum van CKV. Receptieve kunstbeleving en reflectie staan centraal. Voor leerlingen met een muziek- of kunstprofiel is het een unieke ontmoeting met professionele musici in de bijzondere omgeving van het museum. Een ervaring die je in de klas nooit kunt bereiken!

Je kunt deze ervaring voor de leerlingen mogelijk maken door op het inschrijfformulier aan te geven in welk museum je deze bijzondere ontmoeting zou willen laten plaatsvinden. Voorheen waren we bijvoorbeeld te gast in Het Noordbrabants Museum, Breda Museum,  Museum De Domijnen, het Cuypershuis en het Bonnefantenmuseum.

 

Maak het op maat!

De musici kunnen rekening houden met een thema dat op school centraal staat. In de meeste musea is het mogelijk om aansluitend een tekenopdracht uit te voeren.

 

Doelgericht werken aan CKV domeinen B en D:

Muzikale vaardigheid: luisteren naar klassieke muziek in een museale omgeving

Receptief vermogen: de leerling ervaart de zeggingskracht van de muziek in relatie tot de kunst in het museum

Reflecterend vermogen: de leerling kan beargumenteren hoe de  muziek en het kijken naar  kunst hem beïnvloedt, de leerling kan in een  kunstdossier of portfolioverslag doen van de  ondernomen culturele activiteit.

Analyserend vermogen: de leerling kan aspecten van en de relatie tussen de verschillende disciplines in dit concert benoemenErvaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • ​ aantal musici: twee of drie ensembles afhankelijk van de beschikbare ruimte

    aantal leerlingen: max. 6 klassen

    locatie en datum: beperkt beschikbaar, data en locatie in overleg