Aanbod

Stapelding

Van: Herman Kuypers

#domein 3: grote Wereld

Stapelding

Een échte expositie op school? Dat kan nu met Stapelding.

Allemaal tekeningen en aquarellen met alleen maar stoelen. Dat lijkt heel saai maar niets is minder waar wanneer je oog in oog staat met Stapelding.

De ene keer zijn de stoelen de bouwstenen van een enorme toren, dan weer zijn ze zichzelf of een speeltoestel. Soms krijgen ze zelfs dierlijke of menselijke trekken, komen ze tot leven.

Wie heeft er niet met stoelen gespeelt tenslotte?

En kan een stoel ook luieren? En heet dat dan een ligstoel?

Stapelding zet een stoeltje klaar voor de kinderen maar schopt dat er ook weer onderuit. Eerst kijken we natuurlijk naar de tentoonstelling en daarna gaan we met de klas aan de slag: we maken een soort mise en scène, we gaan dansen, spellen en uiteraard tekenen.

In de bijbehorende leskist zitten alle benodigde materialen. Per mail worden de handleiding en enkele presentaties van tevoren toegestuurd.

 

Stapelding is een zorgvuldige selectie uit de vele potloodtekeningen en aquarellen die kunstenaar Herman Kuypers in de loop van meer dan dertig jaar heeft gemaakt.

Stapelding wordt volgens afspraak op school opgebouwd en weer afgebroken.

Voorafgaand wordt een inspiratie- en informatiebijeenkomst verzorgd voor de leerkrachten die met de klas naar Stapelding gaan.Productiejaar: vanaf 2019
Gefinancierd door: Herman Kuypers
Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Herman Kuypers