Aanbod

Repetitiebezoek

#domein 3: grote Wereld# artistieke kwaliteit# CKV-tips# Brabants gezelschap

Zijn leerlingen zich er van bewust dat een professioneel orkest iedere week een nieuw concert speelt? Steeds met een andere dirigent? En dat er meestal maar vier of vijf repetities zijn voor het concert uitgevoerd wordt? Dat je ook bij het orkest kunt werken als je geen instrument bespeelt?

 

Bij een Repetitiebezoek krijgen de leerlingen een kijkje in de keuken van het orkest en de mooie zalen waar het orkest regelmatig optreedt. Ze wonen een deel van de repetitie bij en ontmoeten een medewerker achter de schermen of musicus van het orkest. Ook is het mogelijk een rondleiding te krijgen door Muziekgebouw Eindhoven of door Theater aan het Vrijthof Maastricht.

 

Het repetitiebezoek kan een eerste kennismaking met het orkest en klassieke muziek zijn of kan een aanvulling vormen op een van de creatieve workshops van het orkest.

 

Doelgericht werken aan:

Muzikale vaardigheid: luisteren naar klassieke muziek, eventueel partituur lezen

Receptief vermogen: de leerling ervaart de professionele wereld van het orkest, de musici en de dirigent, de leerling neemt deel aan een receptieve culturele activiteit in de omgeving

Reflectief vermogen: de leerling kan in een  kunstdossier of portfolioverslag doen van de  ondernomen culturele activiteit, de leerling reflecteert op samenwerking, leiding geven en doelgericht werken in het orkest in relatie tot het eigen functioneren.

21ste –eeuwse vaardigheden: kritisch denken, visie kunnen overbrengenErvaringen
 • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

 • ​ Locatie: Maastricht – Theater aan het Vrijthof en Eindhoven – Muziekgebouw

  Aantal leerlingen: per bezoek max. 60 leerlingen (één klas bij voorkeur)

  Data: in overleg met de school

  Uitbreiding in overleg:

  Eindhoven: Rondleiding van 45 minuten Muziekgebouw Eindhoven, per groep van 15-20 leerlingen € 22,50

  Maastricht: korte rondleiding door Theater aan het Vrijthof € 2,50 pp