Aanbod

Presentatiedag De Stilte

Van: De Stilte

#domein 3: grote Wereld# Brabants gezelschap

Op 16 december 2019 bezochten Olivier de Jong, Ingrid Ruijgh en Marja Kemps de presentatiedag van Dansgezelschap de Stilte. We werden vriendelijk ontvangen in het sfeervolle kleine theater van de Stilte in Breda. Daar was even tijd voor leuke ontmoetingen en gesprekken met intermediairs, leraren en medewerkers van de Stilte. We werden verwend met koffie, thee en koek.

2020-2021 is het 26e seizoen van de Stilte, waarin zij het publiek op zeven voorstellingen (en verscheidene 1-2tjes) voor de kleine en grote zaal gaan trakteren. De Stilte maakt deel uit van het Brabant menu. Dit bestaat uit 4 Brabantse gezelschappen voor jeugd: Schippers&VanGucht, philharmonie zuidnederland, Theater Artemis en de Stilte.

Voor meer info ga naar: www.destilte.nl

 

Tijdens de presentatiedag woonden wij vier producties bij die werden uitgevoerd met live muziek;

Do-re-mi-ka-do, Mankind, de Ontspoking en Cinderella. Daarnaast was ook nog de productie HiHaHuttenbouwers te zien.

In deze producties wordt samengewerkt met gerenommeerde musici als Martin Fondse, zangeressen Sanne Rambags, Anna Serierse en Marit van der Lei, pianoduo Mephisto bestaande uit John Gevaert en Katrijn Simoens en Paul van Kemenade en Stevko Busch. De prachtige muziek is op maat gemaakt en de dans en muziek vertellen samen het verhaal.

 

Halverwege de dag genoten we van een heerlijke lunch en de dag werd afgesloten met een borrel.

Er was ook een feestelijke verrassing tijdens deze presentatiedag; Kunstgebouw reikte de Kijk|Kunst-kup uit voor de voorstelling 1-2tjes van choreograaf Ives Thuwis. De voorstelling werd door 67% als ‘uitstekend’ beoordeeld en door 33% van de leerkrachten als ‘goed’! Ook de leerlingen gaven een hoge waarderingen.

 

Hieronder linkjes naar info en trailers van de verschillende voorstellingen:

Do-re-mi-ka-doMankindde OntspokingCinderellaHiHaHuttenbouwers

 

Het sympathieke van de aanpak van de Stilte is dat ze niet voorkauwen wat er allemaal gebeurt en er terecht van uit gaan dat ook jonge kinderen abstractie aan kunnen’ - Theaterkrant

 

De naam, de Stilte, verwijst naar de zoektocht naar de witruimte tussen de regels, weg van het rumoer, het moment waarop je teruggeworpen wordt op jezelf’  - ZuiderluchtErvaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • De Stilte