Aanbod

Onderweg

Van: Kunstbalie

#kunstselect# domein 3: grote Wereld #reizen

In deze tijd is iedereen dankzij smartphones in staat tijdens een reis beelden en indrukken vast te leggen. Deze flexibiliteit en mobiliteit zijn het uitgangspunt van de tentoonstelling ‘Onderweg’. Kunstenaars en filmmakers experimenteren steeds vaker met de mogelijkheden die deze manier van filmmaken biedt. De stad als speeltuin, waarbij je momenten en plekken vastlegt die voorheen als ‘oninteressant’ werden afgedaan. De verplaatsing zelf wordt onderwerp, de weg en de reis worden letterlijk in beeld gebracht, maar soms wordt dit reizen ook meer figuurlijk opgevat. Dit verandert en verscherpt de blik op de eigen omgeving. ‘Onderweg’ is een project rondom enkele korte films die allemaal op een of andere manier gaan over dit ‘onderweg zijn’. Het educatiemateriaal gaat in op dit thema, maar ook op de manier waarop de films zijn gemaakt.

Bij dit project hoor een verplichte instructiebijeenkomst.

Dit project is een onderdeel van: KunstSelect, door Kunstbalie geselecteerd landelijk kunstaanbod voor samenwerkende scholen. Het bijbehorend lesmateriaal vind je op Klunky.nl.Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

Deel deze pagina
  • Kunstbalie
  • Bij dt project hoort een verplichte workshop.

    Tentoonstellingsonderdelen en afmeting verpakkingskist/presentatiekist:

    Reiskoffer met vier wieltjes van ca. 80 x 50 x 30 cm, gemakkelijk in een personenauto te vervoeren. De koffer weegt circa 20 kg. In de koffer zitten, naast de handleiding en de dvd met films, o.a. 5 statieven en 5 fotocamera’s, waarmee de groep zelf animatiefilms gaat maken.