Aanbod

Ondersteboven

Van: Dansmakers

#kunstselect# domein 3: grote Wereld

Een muziek- en dansvoorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar.

Kijken en luisteren, luisteren en kijken…

Het kloppen van een hart. Een hand opent en sluit zich. Zacht hoor je het ritme van een trommel. Een kinderliedje. Plotsklaps een sprong in de lucht, een draai. Geluid zwelt aan en mondt uit in een swingende dans. Kunnen handen vliegen als vlinders? Kunnen armen slapen, voeten lachen? Kan een trommel huilen?

Danseres/choreograaf Gaia Gonnelli en musicus Wiebe Gotink laten het publiek de rijkdom van beweging en klank ervaren. Wiebe Gotink tovert op mysterieuze wijze muziek tevoorschijn uit metalen staven, belletjes, de danseres, instrumenten en zelfs een neus. In Ondersteboven brengen muziek en dans elkaar tot leven.

Na het succes van Kleur (2+) creëert Gaia Gonnelli opnieuw een spannende en prikkelende voorstelling. In haar werk combineert zij dans met andere kunstdisciplines. Haar interesse ligt in het maken van werk dat kinderen prikkelt om hun eigen, autonome verbeeldingskracht te gebruiken. Ondersteboven is de tweede samenwerking met Wiebe Gotink, hij componeerde ook de muziek voor Kleur. Zijn fascinatie betreft vooral de versmelting van dans en muziek en de onuitputtelijke mogelijkheden om hiermee te spelen.

Deze voorstelling is een onderdeel van: KunstSelect, door Kunstbalie geselecteerd landelijk kunstaanbod voor samenwerkende scholen. Het bijbehorend lesmateriaal vind je op Klunky.nl.Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Dansmakers
  • Lesmateriaal is op aanvraag te verkrijgen bij Kunstbalie