Aanbod

(on)bewoonbaar

Van: Kunstbalie

#kunstselect# domein 3: grote Wereld #wonen #veiligheid

Tegenwoordig is een kunstenaar allang niet meer alleen de schilder achter zijn ezel, een fotograaf die door zijn lens tuurt of een beeldhouwer die elke dag met zijn handen in de klei zit. Vaak zijn hedendaagse kunstenaars multi-talenten die zich op diverse manieren uiten door het gebruik van heel verschillende materialen en technieken. Het project ‘(on)bewoonbaar’ laat leerlingen kennismaken met de hedendaagse kunstenaar Demiak die schilder, beeldhouwer, fotograaf en tekenaar tegelijk is. Zijn kunstwerken zijn veelzijdig in vorm en techniek. Dit project draait om drie kunstwerken en een schetsboek van Demiak waarin huisjes centraal staan. Huisjes waarvan je je afvraagt of er nog wel mensen wonen. In zijn kunstwerken keert één thema vaak terug: de behoefte aan veiligheid en het hebben van een dak boven je hoofd. Door middel van diverse actieve opdrachten ontdekkken de leerlingen, met hun neus boven op de kunstwerken, steeds nieuwe dingen in de kunstwerken. Ze doen onderzoek naar de vorm van de kunstwerken en vragen zich af “Is die foto wel een echte foto?” Maar ook persoonlijke vragen zoals “Zou ik me veilig voelen in dat huisje?” komen aan de orde.

Deze tentoonstelling is een onderdeel van: KunstSelect, door Kunstbalie geselecteerd landelijk kunstaanbod voor samenwerkende scholen. Het bijbehorend lesmateriaal vind je op Klunky.nl.Productiejaar: 2015-2016
Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Kunstbalie
  • Tentoonstellingsonderdelen en afmeting verpakkingskist/presentatiekist: De kist met de kunstwerken is maximaal 70 x 70 x 40 cm groot en niet zwaar. Het kratje met de overige lesmaterialen is circa 40 x 30 x 30 en ook niet zwaar.