Aanbod

Net nu

Van: Kunstbalie

#kunstselect# domein 3: grote Wereld #jong&oud; #geschiedenis

Martien Coppens is een van de eerste én een van de bekendste Brabantse fotografen. Coppens was getuige van grote veranderingen en gebeurtenissen in de provincie. Tot de jaren tachtig van de vorige eeuw legde hij alle facetten van het leven in de provincie vast in bijzondere zwart-witfoto’s. Van de kluizenaar Grard Sientje in zijn interieur tot een loeiende koe: de foto’s getuigen van een persoonlijke kijk op Brabant.

Leerlingen gaan zelf op zoek naar oude foto’s en vergelijken deze met de foto’s van Martien Coppens. Zo ontstaat een brede blik op ‘vruuger’. Aan de hand van het basismateriaal Fotodobbelen analyseren de leerlingen de foto’s in groepjes en maken ze kennis met fotografische basisbegrippen. Uiteindelijk dobbelen ze zelf een foto-opdracht en brengen het ‘Brabant van nu’ in beeld. 

Dit project is een onderdeel van: KunstSelect, door Kunstbalie geselecteerd landelijk kunstaanbod voor samenwerkende scholen. Het bijbehorend lesmateriaal vind je op Klunky.nl.Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

Deel deze pagina
  • Kunstbalie
  • Tentoonstellingsonderdelen en afmeting verpakkingskist/presentatiekist:

    Vervoeren: 4 grote houten kisten (ca. 100 x 100 x 30 cm per kist) en een klein kistje (ca. 50 x 30 x 30 cm).

    De kisten zijn niet zo zwaar, maar vanwege het formaat dient u ze met twee personen in en uit een grote auto (stationcar) te laden. Een busje of bedrijfsauto is echter meer aan te raden.

    Opbouwen: de tentoonstellingsonderdelen zijn niet zwaar, maar door de omvang is het verstandig een collega te vragen om u te helpen de tentoonstelling in de klas op te bouwen. Maak vier ‘eilandjes’ van tafels in de klas. Leg 2 beuken voetjes op een ‘eilandje’ en zet daar de lijst in. De lijsten moeten van beide kanten tegelijk te bekijken zijn door een groepje leerlingen.