Aanbod

Museum Jan Cunen

#vakoverstijgend# domein 3: grote Wereld# innovatief# voorbeeldproject# ontwikkelproject# CKV-tips# DCL professionele kunsten

Museum Jan Cunen wil zijn publiek informeren, confronteren en inspireren. Daarom stimuleert het museum de bezoeker om actief te leren kijken; door een actieve, directe betrokkenheid te creëren worden kunst en cultuur maatschappelijk verankerd. Educatie is daarvoor het belangrijkste middel om inzicht te bieden in cultuurgeschiedenis, het creatieve proces en de betekenis en functie van beeldende kunst. Omdat educatie in Museum Jan Cunen fungeert als verbinding tussen museum en samenleving zijn educatie, presentatie en collectievorming gelijkwaardig en op elkaar afgestemd.

PIONIER OP HET VLAK VAN EDUCATIE 
Museum Jan Cunen is hét museum waar educatie, tentoonstellingen en collectie met elkaar zijn vervlochten. Kenmerkend is de hechte band die het museum in de loop der jaren heeft opgebouwd met andere culturele instellingen en het onderwijs in de Gemeente Oss. Door voortdurend in dialoog te zijn met culturele instellingen, kunstenaars, schooldirecteuren, docenten, ICC- en CKV-coördinatoren ontstaan er bijzondere (experimentele) educatieve projecten, tentoonstellingen en bovenal langdurige samenwerkingen.

Museum Jan Cunen werkt jaarlijks samen met 39 basisscholen en 8 middelbare scholen. Ook met het vervolgonderwijs in Oss (ROC de Leijgraaf), diverse hogescholen (ArtEZ, Fontys, HAN, HKU) en Universiteit Utrecht heeft het museum een warme band.

Deze hechte samenwerkingen hebben geleid tot bijzondere langdurige projecten zoals de Museumschool en één van Nederlands oudste kunstmenu’s (OKVO) voor het basisonderwijs. Samen met middelbare school Het Hooghuis is Museum Jan Cunen expert op het gebied van kunsteducatie voor het vmbo-onderwijs. In het bijzonder voor vmbo-leerlingen van de basisberoepsgerichte (BB) en kaderberoepsgerichte leerweg (KB).

MEER WETEN?
Zie ook Aan de slag in je klas met hedendaagse kunst voor gratis digitaal educatief aanbod.
En kijk op: www.museumjancunen.nl of neem contact op met Karin Schipper, medewerker educatie, via karinschipper@museumjancunen.nlErvaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!