Aanbod

Museum de Pont

Van: Museum De Pont

#domein 3: grote Wereld

De Pont is een museum voor hedendaagse kunst in Tilburg. In het museum nodigen kunstenaars de kijker uit om in hun wereld te komen. Daar is de ruimte en rust voor bijzondere kunstwerken van verschillende formaten, zowel twee- als driedimensionaal, installaties en videokunstwerken. In De Pont is werk te zien van onder anderen Bill Viola, Marlene Dumas, Richard Long, Thomas Schütte, Anish Kapoor en James Turrell. Deze internationaal bekende kunstwerken zijn onderdeel van de vaste collectie. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen. Na een spannend spel in de klas bezoeken de leerlingen het museum. 

Ter voorbereiding op het bezoek aan museum De Pont is er voor de bovenbouw van het primair onderwijs een spel voor in de klas. Het spel duurt ongeveer 45 minuten. De opdrachten zijn afwisselend van aard en kunnen op het digibord geopend worden. Scholen die het museum bezoeken, ontvangen twee weken van tevoren het bijbehorende kistje met spelkaarten en materialen.

Open hier de link naar het Op naar De Pont-spel, de handleiding en extra’s zoals een filmpje over het museum. Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Museum De Pont