Aanbod

Museumbezoek voor alle scholen in een gemeente

Van: Het Noordbrabants Museum

#domein 3: grote Wereld# innovatief# samenwerking# organisatiekracht# voorbeeldproject

Het Noordbrabants Museum is een museum dat de Brabantse kunst en geschiedenis van 1500 tot nu toont. Het museum vertelt een verhaal over oude en nieuwe kunst: figuratief en abstract, het erfgoed van Brabant: naast de deur en in de provincie, van kunstenaars: bekend zoals Vincent van Gogh tot minder bekend. Het museum heeft twee workshopruimtes: een spetterlab en een medialab. Er is voor ieder wat wils en veel te zien en te doen.

Schooljaar 2017/2018 bezoeken 12 basisscholen uit de gemeente Boxtel het Noordbrabants Museum. Nadat de scholen in Boxtel geen gebruik meer konden gaan maken van het Kunstselect menu van Kunstbalie gingen ze op zoek naar een alternatief. CultuurBox, de Boxtelse intermediair, zocht contact met het Noordbrabants Museum.

Quote Gerry Roche, intermediair Cultuurbox: 

“Tijdens het eerste gesprek werd meteen duidelijk dat er voor alle partijen kansen lagen. De gesprekken verliepen inspirerend, we kregen steeds meer ideeën, vulden elkaar aan, maakten eerst een grote opzet van wat allemaal zou kunnen om vervolgens tot een concrete planning en uitvoering te komen. Uiteindelijk werd, na een ICC-overleg, unaniem besloten dat de Boxtelse basisscholen heel graag met Het Noordbrabants Museum aan de slag wilden gaan. Er werd gestart met twee pilotscholen, een grote en een kleine school. De pilots waren een prima manier om proef te draaien, te evalueren en aan te passen om het vervolgens steeds meer te fine tunen voor de overige scholen. Het Noordbrabants Museum doet er alles aan om het bezoek van een school zoveel mogelijk op maat aan te laten sluiten bij hun programma en dit is tot op heden met succes gelukt!”

Wilt u ook met de gehele gemeente Het Noordbrabants Museum bezoeken? Dat kan! Neem contact op met Aafke de Bruijn, senior educator: adebruijn@hnbm.nl, 073-6877835,

Wilt u met uw klas het museum bezoeken? Bekijk op www.hnbm.nl ons aanbod voor het onderwijs.Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Het Noordbrabants Museum