Aanbod

Meet en Greet

#domein 3: grote Wereld# artistieke kwaliteit# CKV-tips# Brabants gezelschap

Een concertbezoek en een persoonlijk interview met de solist: Meet & Greet laat leerlingen ervaren hoe het er bij een professioneel orkest aan toe gaat én geeft ze de gelegenheid om in gesprek te gaan met een gedreven solist. Wat moeten zij doen (en laten!) om op dit topniveau te presteren?

 

Zo kunnen leerlingen ervaren hoe het er bij een professioneel orkest tijdens een echt concert aan toe gaat. Voor ons en voor de solist zijn zij speciale gasten. Daarom is het mogelijk om na de pauze uitgebreid met de solist van de avond in gesprek te gaan. Hoe ziet het leven van een solist er uit, wat moeten zij doen en laten om op dit topniveau te kunnen presteren? Zo kunnen de leerlingen hun kijk op de wereld van de klassieke muziek verbreden en zich er verder in verdiepen. Voor dit seizoen is het mogelijk om in gesprek te gaan met de Nederlandse topvioliste Simone Lamsma en met Marieke Schoenmakers, harpiste van philharmonie zuidnederland. Terwijl ze net nog op het podium een topprestatie leverden, staan ze nu in levende lijve vlak voor onze Jonge Gasten.

 

Doelgericht werken aan:

Muzikale vaardigheid: luisteren naar klassieke muziek

Receptief vermogen: de leerling bezoekt een regulier concert, de muziekleerling kan vakspecifieke aspecten benoemen in de muziek

Reflecterend vermogen: de leerling kan beargumenteren wat past bij zijn smaak, de leerling kan in een  kunstdossier of portfolioverslag doen van de  ondernomen culturele activiteit.

Analyserend vermogen: de muziekleerling kan de cultuurhistorische context benoemen van de uitgevoerde werken.

21ste –eeuwse vaardigheden : de leerling kan adequate vragen bedenken en formuleren voor de solist, de leerling durft vragen te stellen aan de solist  en erop te reagerenErvaringen
 • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

 • aantal musici: voltallig symfonieorkest

  aantal leerlingen per bezoek: max. 2 klassen per concert

  Ontmoet violiste Simone Lamsma:

  Venlo vr 2 nov, Heerlen zat 3 nov, Breda vr 9 nov

  Ontmoet Marieke Schoenmakers:

  Eindhoven do 21 feb, Breda vr 22 feb, Tilburg za 23 feb