Aanbod

Lichterlaaie

Van: KWIVR

#domein 3: grote Wereld# gescout

Vier brandweermannen en één brandweervrouw wachten in een brandweerkazerne op het rinkelen van de alarmbellen. Samen staan zij 24 uur per dag paraat, verlangend naar vuurzeeën en hunkerend naar heldendaden. Tot die tijd worden hun vurige wensen geblust met het onderhoud van het materieel, inspecties, briefings en de ietwat eigenaardige liefhebberijen die de brandweerlieden erop na houden. En met wachten, héél véél wachten…

Lichterlaaie is een humoristische muziekvoorstelling over alledaagse helden, smeulende dromen en de moed die nodig is om regels te breken als de nood aan de man is. Met muziek van Bastiaan Woltjer (Woei!, Buzz Aldrin/Theatergroep Oostpool) en in regie van Michael Helmerhorst (Beumer & Drost, Het Volk, Frommerman).

KWIVR  heeft lesmateriaal ontwikkeld met leuke filmpjes! Kijk hiervoor op http://www.muziekvoorstelling.nl/voorstelling/lichterlaaie/educatie/

Het lesmateriaal  is ontworpen voor groep 5&6 maar het gezelschap krijgt vaak terug dat de voorstelling zelf ook geschikt is voor groep 4 en 7. Indien wenselijk kan het materiaal daar nog aan worden aangepast.

 

Lichterlaaie is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Koperkwintet KWIVR 'woonde' namelijk gedurende het maak- en repetitieproces in Basisschool de Klim in de Utrechtse wijk Lunetten.

 

KWIVR kreeg een eigen klaslokaal waarin met de groepen 5, 6 en 7 werd gewerkt aan een muzikale presentatie waarbij de inbreng van de leerlingen centraal stond. Daarnaast werkte het gezelschap in de school aan een eigen nieuwe muziekvoorstelling getiteld 'Lichterlaaie', middenin de leefwereld en in voortdurend contact met de doelgroep van de voorstelling.

De leerlingen maakten het creatieve proces van KWIVR mee en ondergingen tegelijkertijd een zelfde proces. En KWIVR liet zich ondertussen volop inspireren door de leerlingen, docenten en alles wat er leeft in de school. Dat voel en zie je terug in de voorstelling Lichterlaaie.

Over dat samenwerkingsverband is meer te zien via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=cU4vOYdyjjQ

 

"Lichterlaaie is bijzonder omdat het door musici met 5 verschillende koperen blaasinstrumenten wordt uitgevoerd in een theatrale setting. Zeer geschikt voor scholen die vanuit Impulsregeling Muziek samenwerken met hun lokale harmonie of fanfare….!"

Ingrid Ruigh, consulente Muziek Kunstbalie. Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • KWIVR