Aanbod

Lejo ontdekt het orkest

Van: philharmonie zuidnederland

#domein 3: grote Wereld# Brabants gezelschap

Lejo is het geliefde unieke figuurtje uit Sesamstraat dat alleen bestaat uit blote handen en een paar houten ogen. Hij komt op bezoek bij het orkest en wil dat dolgraag dirigeren. En zo staat Lejo voor het eerst voor een symfonieorkest, de muziek op de lessenaar, klaar voor de start!  Maar hoe hij ook zijn best doet: het piept, het kraakt, het kreunt en klinkt hartstikke vals. Tja, logisch ook als je nog geen fluit weet van de verschillende instrumenten uit een orkest. Samen met de kinderen maakt hij op vindingrijke manier kennis met de instrumenten, het orkest en natuurlijk de muziek.

In Lejo ontdekt het orkest voert het orkest bekende werken uit van onder andere Mozart, Dvorák. Strauss, Smetana en Rossini maar ook variaties op Lejo’s eigen tune gecomponeerd door Mike Boddé.

Lejo wordt gespeeld door poppenspeler Leo Petersen vanuit een kleine filmset op het podium. Deels beweegt hij zich vrijelijk tussen de musici tot de dirigentenbok aan toe. Het poppenspel wordt gefilmd en live vertoond op een groot scherm. Een concert met drie dimensies: een orkest van zo’n 22 man, poppenspel en filmbeelden. Een heerlijke manier om het orkest te ontdekken.

 

Deze voorstelling is ontwikkeld door het Orkest van het Oosten.Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

Deel deze pagina
  • philharmonie zuidnederland
  • Speeldata Noord-Brabant 2018

    Gemert De Eendracht : vr 1 juni 10.15 uur en 11.45 uur Roosendaal De Kring : do 7 juni 11.00 uur en 13.30 uur