Aanbod

In de wolken

Van: Kunstbalie

#kunstselect# domein 3: grote Wereld #vliegen #dromen

Kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot 8 jaar zijn kleine kunstenaars die in staat zijn om zelfstandig vorm te geven aan hun eigen wereld. De verwondering over de wereld om je heen, je eigen plek ‘veroveren’ en ‘afbakenen’, een wereld bouwen waarin zijzelf het middelpunt zijn. In hun fantasie is voor kinderen alles mogelijk. Ze reizen door de lucht naar niet-bestaande plekken en beleven daar de mooiste avonturen.

De kunstwerken in deze tentoonstelling brengen hen ‘in de wolken’. Het ontwerpduo Snodevormgevers en beeldend kunstenaar Floris Kaayk geven op eigen artistieke wijze vorm aan hun jongensdroom om te kunnen vliegen. In de etsen van Jaco Putker lijken kinderen de touwtjes in handen te hebben. Op kolossale zwevende rotspartijen reizen zij door de lucht. Welk avontuur wacht daar op hen?

Elle van Lieshout en Erik van Os (o.a. bekend door hun werk voor Sesamstraat) schreven bij de kunstwerken van ‘in de wolken’ dromerige gedichten, toegespitst op jonge kinderen. Hun heldere en poëtische taal over fantasie, vliegen en dromen vormt de rode draad tijdens de bijbehorende lessen waarin de leerlingen op ontdekking gaan en hun eigen droomvliegmachine bouwen.Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Kunstbalie
  • Tentoonstellingsonderdelen en afmeting verpakkingskist/presentatiekist:

    De tentoonstelling kan vervoerd worden in een personenauto met standaard laadruimte, of kleine auto waarvan de achterbank plat kan. Het is aan te raden om het pakket met twee personen in de auto te tillen.

    l x b x h = 30 x 60 x 85 cm.