Aanbod

Icarus

Van: De Kosmonauten
(Batja ten Kortenaar & Leon de Waal)

#domein 3: grote Wereld# Brabants gezelschap

ICARUS (Kind dat kan vliegen)

Icarus is een figuur uit de Griekse mythologie, bekend van de vliegtocht samen met zijn vader Daedalus. Omdat Icarus en Daedalus door koning Minos gevangen worden gehouden op Kreta, bedenkt Daedalus een manier om te ontsnappen: hij bouwt vleugels van een houten raamwerk, bezet met veren in een boog vastgezet met was.

Dit project gaat over hoe je van oude verhalen weer nieuwe verhalen kunt maken.

Voor onze voorstelling hebben wij gebruik gemaakt van elementen uit het oude Griekse verhaal Icarus. We hebben de vader en moeder van Icarus als uitgangsunt genomen. En als thema’s hoop en dromen, maar ook luchtvaart en vliegen. De ouders die thuis zitten te wachten op een kind dat is uitgevlogen.  Misschien wel naar de zon of nog verder. Ze weten het niet. We hebben het verhaal ook naar de moderne tijd gehaald. De vader is nog altijd  een uitvinder en de moeder… is moeder.

Deze beeldende voorstelling is een theatrale vertelling waarin ook wordt gedanst, een interactieve quiz gespeeld, er  wordt een lied gezongen en nog veel meer.

 

Icarus:              Je moet het echt willen. Met alles. Willen met alles wat je hebt. Met je hele lijf. Van je kruin tot je tenen. Van binnen en van buiten. Van onder tot boven. Je moet het zo hard willen dat je er bijna van uit elkaar spat.

Vader:               Je kunt het willen zo veel als je wil jongen, maar sommige dingen zijn gewoon onmogelijk. Mensen kunnen niet vliegen. Daar komen ongelukken van.

Icarus:              Gewone mensen misschien niet.

 

“Icarus. Kind dat kan vliegen”

Uiteindelijk worden we allemaal een verhaal.Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • De Kosmonauten
    (Batja ten Kortenaar & Leon de Waal)
  • Aantal leerlingen: Max 120.

    Duur: 1 uur totaal. (Waarvan ± 45 minuten voorstelling en optioneel 15 minuten nagesprek en workshop-moment).