Aanbod

i Classics

#domein 3: grote Wereld# innovatief# artistieke kwaliteit# CKV-tips# Brabants gezelschap

Een symfonieorkest als rockband langs de catwalk, als verlengstuk van technologie of als een grande buffet? Ontdek het bij i-Classics waarbij de i staat voor innovatie, inspiratie, interactie en interdisciplinair. Een verrassend concert van een uur met spannende cross-overs waarbij leerlingen ervaren dat klassieke muziek in deze nieuwe context past bij hun leefwereld.

 

Music & Light 

Ruim 100 jaar geleden droomde Alexander Skrjabin van een symfonie van licht als tegenhanger van een symfonie van klank. Wat destijds een droom was, wordt bij philharmonie zuidnederland werkelijkheid. In Prometheus creëert het orkest samen met het Blauwe Uur en Toneelgroep Maastricht één overrompelende totaalervaring van klank, licht, kleur en toneel.

 

Music & Icons

Stap een rituele wereld in en wordt een Icon. Tijdens dit indrukwekkende concert ben je geen toeschouwer maar word je onderdeel van de voorstelling. De philharmonie zuidnederland, FASHIONCLASH, het Belgische theatercollectief playField en theatermaker Joost Horward brengen je samen in de wondere wereld van klassieke muziek, mode en choreografie. Laat je verrassen en ervaar een nieuw ritueel dat jouw wereld compleet op zijn kop zet.

 

Music & Food

La Grande Bouffe wordt beschouwd als de meest controversiële en decadente film uit de Franse geschiedenis. Een brutale aanval op de gevestigde orde, maar vooral ook een film die de zinnen prikkelt. En dat kan ook tijdens een concert. Laat je muzikaal verleiden door het orkest terwijl acteurs van Toneelgroep Maastricht en WOW Food al je zintuigen prikkelen. Kortom: een verleiding vol geur, kleur, smaak en klank.

 

Doelgericht werken aan CKV domeinen B en D:

Muzikale vaardigheid: luisteren naar klassieke muziek in bijzondere context

Receptief vermogen: de leerling ervaart een cross- over concert, de muziekleerling kan vakspecifieke aspecten benoemen in de muziek

Reflecterend vermogen: de leerling kan beargumenteren wat deze cross-over met je doet, de leerling kan in een kunstdossier of portfolioverslag doen van de  ondernomen culturele activiteit.

Analyserend vermogen: de leerling kan aspecten van en de relatie tussen de verschillende disciplines in dit concert benoemenErvaringen
 • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

 • ​ Music & Light

  Eindhoven za 6 ok 2018 – Muziekgebouw – 20.15 uur

  Music & Icons

  Eindhoven do 11 okt 2018 – Klokgebouw – 20.30 uur

  Tilburg vr 12 okt 2018 – EVE – 20.30 uur

  Music & Food

  Maastricht wo 10 apr - Locatie ntb - 20.30 uur

  Eindhoven do 11 apr – Klokgebouw - 20.30 uur

  Tilburg vr 12 apr – EVE - 20.30 uur

  aantal musici: symfonieorkest

  aantal leerlingen: in overleg