Aanbod

Het kleinste kamertje

Van: Kunstbalie

#kunstselect# domein 3: grote Wereld #miniatuur #fantasie #interieurs

Maandenlang zijn de kunstenaars van deze tentoonstelling bezig met het bouwen van een miniatuurwereld. Ze gebruiken daarvoor allerlei materialen: papier, karton en hout, maar ook vlees! Door deze wereldjes vervolgens van heel dichtbij te fotograferen, lijken ze net echt. De miniatuurfotografie heeft de laatste jaren wereldwijd een grote vlucht doorgemaakt. In reactie op het digitale geweld binnen de fotografie, waarvoor Photoshop een beeldbepalende factor is geworden, gaan kunstenaars weer helemaal ‘analoog’ aan de slag om hun dromen vorm te geven. Bethany de Forest bouwde bijvoorbeeld een hotelbar van echt marmer, of zijn het plakken ham? Noa Verhofstad fotografeerde een ouderwetse studeerkamer. Op het eerste gezicht is hier niet direct iets bijzonders aan te zien. Totdat het bijbehorende originele decorstuk in de klas onthuld wordt. Dan blijkt alles gemaakt te zijn van papier! Lori Nix bouwde een fantasiebibliotheek met ongelooflijk veel aandacht voor details. Hans Op de Beeck maakte een film waarin hij pendelt tussen illusie en werkelijkheid. Je ziet hoe decors worden gebouwd en afgebroken en toch ben je iedere keer even overtuigd dat ze ‘echt’ zijn.

Voor educatief materiaal kijk je op Klunky.Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Kunstbalie
  • Tentoonstellingsonderdelen en afmeting verpakkingskist/presentatiekist;

    De foto’s zijn groot afgedrukt om alle details goed te kunnen zien. Daardoor is er een grote, zware verpakkingskist nodig: 110 x 80 x 25 cm. Daarnaast is er een klein kistje van 41 x 41 x 43 cm. Deze kisten kunnen vervoerd worden in een wat grotere auto met neerklapbare achterbank of een stationcar.

    LET OP: de grote kist weegt ca. 40 kilo en moet met twee personen in en uit de auto worden getild. Hiervoor zitten diverse extra handgrepen aan de kist. De kist heeft trolleywieltjes en is dus verrijdbaar. Hiervoor is nog steeds wat spierkracht nodig!