Aanbod

Grote kunst voor kleine mensen

Van: Kunstbalie

#op=op

De speelse videofilms die op de dvd Grote Kunst voor Kleine Mensen (GKvKM) zijn opgenomen maken van het tv-scherm in de klas een bewegend schilderij waarbij leerlingen alle ruimte krijgen om te fantaseren.

Leerlingen uit groep 1/ 2 zijn al goed in staat om de taal van het bewegend beeld te volgen. Dit project echter stimuleert leerlingen om anders te kijken naar de wereld om hen heen.
De deelnemende kunstenaars hebben zich laten inspireren door de wereld van het jonge kind. Ze doen dat zo onbevangen en zuiver mogelijk. Sommigen gebruiken alledaagse voorwerpen en speelgoed in hun werk, anderen creëren een fantasiewereld. Kinderen geloven wat ze zien en bedenken hun eigen originele oplossingen voor het nog onbekende. Zo maken leerlingen op een onbevangen manier kennis met het werk van videokunstenaars.

Het lespakket bestaat uit;

- lerarenhandleiding

- a-3 knieboek met filmstills

- dvd met filmpjes

 

In de handleiding vindt u suggesties voor activiteiten bij alle films.

Bij iedere film hoort een foto/tekening in het knieboek. Dan is het project toch zichtbaar in de klas, ook al staat het tv-scherm uit !

In de handleiding vindt u suggesties voor activiteiten bij alle films. Dat varieert van een kringgesprek over tot een tekenopdracht naar aanleiding van de film. In deze activiteiten gaat het steeds om een opvallend aspect van de film, zoals vertraging, het beeldkader of het geluid. Voor de jongste kleuters zal dit soms nog wat hoog gegrepen zijn. De activiteiten en vragen die met name ook voor hen geschikt zijn, herkent u aan de vormgeving van de vormgeving in de handleiding. Ze zijn eenvoudiger en richten zich met name op de beleving. Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

Deel deze pagina
  • Kunstbalie