Aanbod

Frontaal Theaterbureau

Van: Impresariaat

#domein 3: grote Wereld

Frontaal Theaterbureau, opgericht in 1988 door Mirjam Nebbeling en gevestigd in een monumentaal pand in Amsterdam, is een professioneel impresariaat op het gebied van podiumkunst voor een jong publiek. Frontaal is gespecialiseerd in danstheater en beeldende muziekvoorstellingen en vertegenwoordigt gezelschappen en makers, die zich richten op het ontwikkelen van openbare- en schoolvoorstellingen voor kinderen en jongeren tussen de 3 en 18 jaar.

Frontaal staat voor voorstellingen met zowel een artistieke- als maatschappelijke noodzaak, waarin inhoud en vorm elkaar versterken en een persoonlijke signatuur van de maker zichtbaar is.

De tijdgeest is anders dan 20 jaar geleden. Jonge makers ontwikkelen zich in een tijd van schaarste en politiek- en economisch tumult en dat zien we terug op het toneel in de vorm van maatschappelijke en meer geëngageerde voorstellingen. Digitale middelen zijn gaandeweg geïntegreerd; ze zijn er bijna altijd en overal. Het toverwoord is participatie. De strenge hiërarchie van choreograaf, theatermakers, danser en publiek lijkt doorbroken door interactieve middelen, talentenshows en een nieuwe generatie die in constante dialoog groot wordt.

Frontaal streeft er al jaren naar om de dans in al haar diversiteit voor kinderen, jongeren en jong volwassenen breed onder de aandacht te brengen. Dit doet zij door de bij haar aangesloten makers te stimuleren en te coachen, kennis van het veld te delen, bijzondere dans-events te creëren en op te starten en door middel van acquisitie. Daarnaast koppelt Frontaal makers en initiatieven aan bijzondere ideeën als waardevolle aanvulling op het al bestaande dans-aanbod voor een jong publiek.

Frontaal organiseert eens per jaar een presentatiedag van haar aanbod in Amsterdam. Op deze dag is een groot gedeelte van de nieuwe voorstellingen te zien voor mensen uit het basis- en voorgezet onderwijs en programmeurs van schouwburgen en festivals uit zowel binnen als buitenland.Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Impresariaat