Aanbod

En Toen, verhalen van lang geleden. Een verhalenverteller in de kinderboekenweek.

Van: Mieke Aalderink

#Brabants gezelschap

Een verhalenverteller in de Kinderboekenweek. Een vertelvoorstelling op maat voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw basisonderwijs

Mieke Aalderink vertelt verhalen over lang geleden

 

En toen?

Terug in de tijd met een  boeiende vertelvoorstelling over lang, heel lang geleden.

 

Mammoet of Konijn is een interactieve vertelling met liedjes en muziek over de oertijd, vreemdelingen, durven en doen.    

Babbe en Hajo wonen in een hut in een klein dorp dichtbij het bos. Ze wonen nooit lang op één plek. Als het eten op is trekken ze verder. Dat gaat zo in de oertijd. Ze moeten helpen met het werk, maar liever gaan ze op avontuur naar het bos of de rivier. Op een dag horen ze een vreemd geluid. Het komt uit het bos. Ze willen wel heel graag weten wat het is. Maar of ze durven?

Voor 4 tot 8 jaar, onderbouw, groepen 1 t/m 8

 

Feest in de burcht is een verhaal over een meisje dat weet wat ze wil en een jongen die doet wat hij heeft beloofd. Aan het begin van het verhaal is Ada 10 jaar, ze zou nu in groep 7 de basisschool zitten. Ze is de dochter van de kasteelheer, haar thuis is Ammersoyen, een kasteel in het Gelderse. Ze heeft een heerlijk leven, geen mooiere speelplek dan de burcht. Tot haar vader hertrouwt. Vrouwe Hedwig is streng, het leven voor Ada verandert. Wanneer vrouwe Hedwig Ada kwijt wil en haar uithuwelijkt is voor Ada de maat vol. Trouwen met een oude graaf ?! Ze is net 13! Bovendien is er Meindert, haar speelkameraadje in de burcht en haar allerspeciaalste vriend.

Een spannend en humorvol verhaal over leven in een kasteel, oude zeden en gewoonten, roofridders en een trouwe vriend.

Het verhaal is gebaseerd op een legende over de roof van heer van Arkels oudste dochter tijdens een grote brand op zijn kasteel Ammersoyen, in Gelderland, rond 1590. Die brand is er echt geweest, of de rest van de feiten kloppen is onduidelijk. Het verhaal is wel als ‘historisch’ doorverteld, echter in verschillende versies. ‘Feest in de burcht’ is één van die versies.

Voor 9 tot 12 jaar, bovenbouw, groepen 5 t/m 8

 

Andere historische verhalen zijn Julius en Daaf, D'r zwerft van alles rond, de Roverbruidegom.

 

Duur van de verhalen ca. 30 minuten per groep, in overleg uit te breiden tot een voorstelling van 50 minutenErvaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Mieke Aalderink