Aanbod

Het Grenzeloze Sleutelgat

Van: Helma Melis

#kunstselect# domein 3: grote Wereld# Brabants gezelschap #sprookje

...En Het Grenzeloze Zwarte Sleutelgat (puntje puntje puntje) is een sprookje over twee broertjes die erg van trommelen houden en achter een grote klok wonen. De gebeurtenissen en avonturen buitelen in deze kleurrijke dansvoorstelling op fantasievolle wijze over elkaar en nemen het verhaal soms over. Zo vindt er een modern hiphoptafereel plaats, maar ook een echte Konijnenrace, een slapstick-drumstokjes-gevecht, een overwinningsfeest met taart en champagne en een magische toverspreukenwedstrijd. Ook blijken de twee broertjes in konijnen te kunnen veranderen en zelfs in twee zusjes die aan elkaar vast gegroeid zijn! 

Zoals zoveel sprookjes heeft ook dit sprookje een ‘vertelstem’ die het verhaal wil sturen. Toch blijkt de vertelstem hier niet zo machtig als hij graag zou willen zijn. Hij probeert wel te sturen, maar er gebeuren steeds dingen die volgens hem niet de bedoeling zijn.

Werkelijkheid en waarheid zijn rekbare begrippen in deze muzikale, theatrale dansvoorstelling, die zowel naar vorm als naar inhoud grenzeloos wil zijn. Behalve volop fantasie spelen ook thema’s als ‘goed en kwaad’ een rol, en dat het oké is om anders te zijn.

Deze voorstelling is een onderdeel van: KunstSelect, door Kunstbalie geselecteerd landelijk kunstaanbod voor samenwerkende scholen. Het bijbehorend lesmateriaal vind je op Klunky.nl.Productiejaar: 2015-2016
Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Helma Melis

  • ​Lesmateriaal (digitaal) is op aanvraag te verkrijgen bij Kunstloc Brabant