Aanbod

Een Park vol Beesies

Van: Inti Mego

#domein 3: grote Wereld# Brabants gezelschap

'Een Park vol Beesies'

Een mediaworkshop met expositie voorzien van  lespakket voor leraren en kinderen én met een workshop door Inti Mego.

Aan het eind van het project hangen er allemaal kaarten van nieuwe BEESIES op een plek in de natuur. Via een QR-code op de kaart komen de beesies tot leven. Een stop-motion-animatie gemaakt van papier door de kinderen.

De kinderen gaan nieuwe BEESIES maken van papier, waarna deze tot leven komen door middel van stop-motion-animatie.

De opnames met de kinderen worden in deel-groepjes in een apart lokaal opgenomen, onder begeleiding van mediakunstenaar Inti Mego. Hiervoor zijn 5 tablets van school nodig die door Inti van te voren klaar worden gezet voor opname..

De leraren gaan met de kinderen de beesies en de achtergronden van te voren maken. Met papier worden deze gemaakt. Hoe komen de nieuw beessies er uit te zien? Hoeveel poten of ogen heeft het nieuwe beestje? De docent krijgt een duidelijk lesoverzicht wat zij/hij van te voren kan doen.  Meer uitgebreid of alleen het knutselen.

Na de opname-dagen krijgt de docent QR-codes deze worden op de ansichtkaart geplakt met het beesies. De kinderen gaan hun kaart nu in de natuur ophangen, waar er een goede plaats voor wordt gevonden.

Ouders en bezoeker kunnenme met hun smartphone de QR-code scannen en komen zo bij het animatiefilmpje die van het BEESIE is gemaakt.

Er ontstaat zo een totaal nieuwe wereld met nieuwe BEESIES. Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Inti Mego
  • Voor 4 groepen: Opname 2 uur per groep (2 op 1 dag) 2 dagen. Plus dag voor tentoonstelling van alle 4 de groepen.

    Met lespakket voor docenten.