Aanbod

Dream City

Van: Kunstbalie

#kunstselect# domein 3: grote Wereld #pretparken #omgeving #fantasie

‘Dream City’ is een roulerende fototentoonstelling van Anoek Steketee. Haar fotowerk stond volop in de belangstelling vanwege de gelijknamige tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam in de zomer van 2011. Anoek Steketee fotografeerde pretparken in dictatoriale landen. Haar unieke stijl van fotograferen levert sfeervolle, dromerige beelden op, waarin schrille contrasten worden getoond tussen de fantasiewereld binnen de muren van het pretpark en de echte wereld daarbuiten. In hoeverre hebben deze werelden met elkaar te maken? Lukt het de mensen om in deze pretparken, deze droomsteden, de werkelijkheid te ontvluchten? De foto’s zijn tegelijk vrolijk en weemoedig, treurig en grappig; ze laten een onvergetelijke indruk achter. Klik hier om nog meer foto’s uit de ‘Dream City’-serie te zien.

Deze tentoonstelling is een onderdeel van: KunstSelect, door Kunstbalie geselecteerd landelijk kunstaanbod voor samenwerkende scholen. Het bijbehorend lesmateriaal vind je op Klunky.nl.Productiejaar: 2015-2016
Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Kunstbalie
  • Tentoonstellingsonderdelen en afmeting verpakkingskist/presentatiekist: 2 roze flight cases met trolley-systeem van 32 x 58 x 58 cm. De kisten zijn gemakkelijk te vervoeren in een wat grotere auto met neerklapbare achterbank. Til de kisten met twee personen in en uit de auto. De kisten verder vervoeren is makkelijk door het ingebouwde trolley-systeem.