Aanbod

Doordraaien!

Van: Kunstbalie

#kunstselect# domein 3: grote Wereld #techniek #vriendschap

‘Doordraaien!’ is een roulerend animatiefilmproject waarin animatiefilms in de klas tot leven komen door middel van decorstukken en spellen bij de films. In dit project staan vijf originele korte animatiefilms centraal, afgestemd op de doelgroep. Een papieren hond zit achter zijn eigen staart aan, een hijskraan wordt verliefd op een graafmachine, de zon heeft een zware dag, heel veel friemelbeestjes tuimelen over het scherm en een eekhoorn wil vriendjes worden met een vleermuis, maar die leeft ‘s nachts, als de eekhoorn slaapt. De films gooiden hoge ogen op internationale festivals en werden meermaals bekroond. In de films wordt niet gesproken. De animatiefilms zijn verkrijgbaar op dvd. Een interactief decorstuk begeleidt elke film en laat deze in de klas tot leven komen. Zo kunnen de kinderen zelf draaien aan houten tandwielen en zien ze net als in de film dag en nacht voorbij draaien. Ze laten zelf beestjes op sheets door elkaar friemelen, plaatsen hun eigen papieren hondje in het filmdecor, herbeleven een film in de vorm van een prentenboek en maken aan de hand van een quiz nogmaals het ochtendritueel en de cyclus van de zon mee. De educatieve focus ligt zowel op het verhaal als op de manier waarop de films gemaakt zijn.

Deze tentoonstelling is een onderdeel van: KunstSelect, door Kunstbalie geselecteerd landelijk kunstaanbod voor samenwerkende scholen. Het bijbehorend lesmateriaal vind je op Klunky.nl.Productiejaar: 2015-2016
Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Kunstbalie
  • DOORDRAAIEN! zit in een kist van 67 x 61 x 23 cm en kan in een personenauto met neerklapbare achterbank vervoerd worden. Het is raadzaam de kist met twee personen in en uit de auto te tillen. De kist is makkelijk te verplaatsen m.b.v. een ingebouwd trolleysysteem.