Aanbod

Dit is geen droom

Van: Unieke Zaken

#kunstselect# domein 3: grote Wereld #dromen #surrealisme

‘Dit is geen droom’ is een surrealistisch theatersprookje gebaseerd op de schilderijen van de Belgische kunstenaar René Magritte. Een fantasierijk theateravontuur voor iedereen van 4 jaar en ouder in een aanstekelijke mix van objecttheater, mime, goocheltrucs, fysiek-visuele humor en muziek.

In de voorstelling komt een museum tot leven. Drie figuren stappen uit hun schilderij en nemen je mee naar een wereld waarin niets is wat het lijkt. Ze doen de gewoonste dingen maar dan net even anders. Hun handelingen verrassen en verbazen, zoals dat ook in een droom gebeurt.

Samen met de leerlingen onderzoekt u aan de hand van de lerarenhandleiding hoe absurditeit de fantasie prikkelt. De leerlingen ontdekken dat het juist leuk is als er iets niet klopt, omdat je er dan zelf meer bij kunt fantaseren.

Deze voorstelling is een onderdeel van: KunstSelect, door Kunstbalie geselecteerd landelijk kunstaanbod voor samenwerkende scholen. Het bijbehorend lesmateriaal vind je op Klunky.nl.Productiejaar: 2015-2016
Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Unieke Zaken
  • ​Lesmateriaal is op aanvraag te verkrijgen bij Kunstbalie