Aanbod

De kinderen die alles weten

Van: Theater Artemis

#vakoverstijgend# domein 3: grote Wereld# Brabants gezelschap# gescout

DE KINDEREN DIE ALLES WETEN

In dit project van Theater Artemis werken 2 kunstenaars met kinderen rond een grote vraag. Ze improviseren, schetsen en mijmeren op een avontuurlijke plek buiten de school. 

Via De Cultuur Loper kan je een uniek project aangaan en als school samenwerken met Theater Artemis, het professionele jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch. 

Theater Artemis gooit haar kennis en ervaring in de strijd bij het begeleiden van creatieve processen binnen een school. Als kunstenaars weten we dat de chaos waar je in terecht komt als je de verbeelding aan de macht laat erbij hoort, zelfs essentieel is voor het proces. We geven lessen in vertrouwen, ook daar waar chaos het overneemt. We tonen kinderen (en leerkrachten) dat er ook een ander manier bestaat om het tot een goed einde te brengen, anders dan de geordende manieren die zij zo goed leren hanteren en beheersen op school. Kinderen ontdekken nieuwe krachten in zichzelf. Andere eigenschappen komen hier ineens van pas. Leerkrachten leren hun leerlingen op een totaal andere manier kennen.  

Tijdens dit avontuurlijke project ontwikkelen kinderen, leerkrachten en kunstenaars samen hun onderzoekend, creërend en reflecterend vermogen. Voor de school past het project in hun ambities voor cultuureducatie, geformuleerd in het kader van De Cultuurloper. Door de school gekozen indicatoren worden meegenomen.

Je ziet dingen die je niet verwacht, er gebeuren hele andere dingen bij kinderen. Leren samenwerken en elkaar helpen, en op een podium gaan staan terwijl ze in de klas in hun schulp kruipen. Ze zijn op een hele andere manier bezig geweest. Ze leren zonder dat ze het in de gaten hebben.” ICC-er van SBO De WisselProductiejaar: 2016/2017
Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Theater Artemis