Aanbod

Brabant Menu

Van: De Stilte, Schippers&van Gucht, Theater Artemis en philharmonie zuidnederland

#vakoverstijgend# domein 3: grote Wereld# samenwerking# artistieke kwaliteit# Brabants gezelschap# DCL professionele kunsten

Brabantmenu zijn 4 Brabantse gezelschappen: philharmonie zuidnederland, dansgezelschap de Stilte, Schippers&van Gucht en Theater Artemis.

Ieder gezelschap heeft zijn eigen manier, kleur, taal, kracht, geluid, beeld, beweging. Samen werken we aan een podiumkunsten-aanbod voor Brabantse scholen. Wij willen graag zo veel mogelijk kinderen in aanraking brengen met onze voorstellingen, met dans, theater en muziek.

 

Werken met Brabantmenu begint altijd met een gesprek: een gesprek over bijzondere voorstellingen voor kinderen in het basisonderwijs. Het kijken en luisteren naar voorstellingen prikkelt, verbreedt, inspireert, stimuleert verbeelding en een open blik.

 

Er is voor elke klas keuze uit (minimaal) 2 voorstellingen per jaar. Er wordt gespeeld op school (in de klas of in een gymzaal) of in een theater in de buurt. Maar er is meer...laten we daarover praten.

 

De gezelschappen willen in nauw contact met scholen / werkgroepen een menu per gemeente samenstellen. Elk gezelschap adopteert een aantal werkgroepen. Zo is er een vaste contactpersoon en leren we elkaar goed kennen.

 

We zorgen altijd voor aanvullend educatief materiaal bij de voorstelling. Hiermee nodigen we de kinderen en de leerkrachten uit om zich voor te bereiden op het bezoek en om er achteraf op te reflecteren.

Een link met culturele vermogens of met de ambities van de school in de Cultuurloper is zo gemaakt.

 

Door de vraag van scholen te combineren blijft het aanbod ook betaalbaar. We vragen €7,50 per leerling voor de voorstellingen en de bijbehorende educatie. Dit is exclusief eventuele zaalhuur en vervoer van leerlingen.

 

Afspraak maken? Mail naar info@brabantmenu.nlErvaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • De Stilte, Schippers&van Gucht, Theater Artemis en philharmonie zuidnederland