Aanbod

Bomen over kunst

Van: Kunstlab

#vakoverstijgend# domein 3: grote Wereld #natuur

Een wandeling door de beeldententoonstelling van Lustwarande (bospark De Oude Warande in Tilburg), waarin 11 internationale professionele hedendaagse kunstenaars werk tonen dat speciaal voor deze plek is gemaakt.
In de vorm van een speurtocht lopen we door de tentoonstelling waarbij we samen filosoferen over de beelden. Aansluitend op het actuele thema van de tentoonstelling is er in het bos ook een workshop te boeken met een kunstenaar.

Bij de tentoonstelling Hybrids van 23 juni t/m 23 september 2018 wordt momenteel een nieuw programma ontwikkeld. Neem voor meer informatie contact op met kunstlab@taborsky.nl

Workshop 'Bosloper' - ook voor op school!

In deze workshop onderzoeken we de verhouding mens en natuur. We maken recyclebare kunstwerken waarbij alle materialen steeds opnieuw gebruikt kunnen worden. De materialen die we gebruiken bestaan uit dingen je in het bos kunt vinden; steentjes, dennenappels, eikels en takjes. En natuurlijke materialen die door de mens bewerkt zijn, zoals gezaagde stammetjes en houten blokjes. Maar ook ‘onnatuurlijk’ materiaal als plastic afval, gekleurde dopjes en stukjes touw.

Tijdens de workshop leggen de kinderen met hun eigen lichaam als uitgangspunt silhouetten en versieren die met patronen, zodat het kunstwerk uitgroeit tot een bostapijt. Door samen te werken vormen deze tapijten een groene loper, een ode aan moeder natuur.

De workshop ‘Bosloper’ is nog het hele jaar te boeken voor op het schoolplein.

Meer informatie: http://www.fundamentfoundation.nl/educatie/po-bso/ en bekijk meer projecten van Kunstlab op onze FacebookpaginaErvaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Kunstlab