Aanbod

Andersland

Van: Kunstbalie

#kunstselect# domein 3: grote Wereld #techniek & kunst #landschap

Hoe vaak worden foto’s nog afgedrukt? De fotoalbums van tegenwoordig staan op tablets, computers en telefoons. Een kind weet hoe het naar een volgende foto moet swipen, maar weet het ook wat je allemaal met een geprinte foto kunt doen?

Als je een foto afdrukt en die afdruk gebruikt om iets nieuws te maken, kan er een nieuwe wereld voor je opengaan. Die wereld heet Andersland! In dit project worden werken van verschillende kunstenaars getoond die allemaal een andere techniek gebruiken om hun foto te beïnvloeden (schilderen, tekenen, knippen, scheuren). Dit heet mixed media-fotografie. Met deze technieken maakten de kunstenaars van hun foto iets nieuws.

Net als de kunstenaars onderzoeken de leerlingen hoe je een bestaande foto naar eigen hand kunt zetten. Daarbij leren ze dat een foto niet altijd een kant-en-klaar resultaat hoeft te zijn, maar ook het begin kan zijn van een heel nieuw beeld.

Deze tentoonstelling is een onderdeel van: KunstSelect, door Kunstbalie geselecteerd landelijk kunstaanbod voor samenwerkende scholen. Het bijbehorend lesmateriaal vind je op Klunky.nl.Productiejaar: 2015-2016
Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Kunstbalie
  • Tentoonstellingsonderdelen en afmeting verpakkingskist/presentatiekist:

    De sets worden aangeleverd in twee kisten. Een grote kist (89 x 35,5 x 75) met daaronder wielen. Hierin zitten de foto’s en de handleiding. Daarbij wordt er ook nog een kleinere kist geleverd (71,5 x 29,5 x 56,5), ook onder deze kist zitten wielen. In deze kist zitten de hulpmiddelen van het project. De kisten passen in een grotere personenauto. Het is aan te raden om de kisten met twee personen uit de auto te tillen.