Aanbod

Actievoeren is Kunst!

Van: Artemis

#vakoverstijgend# domein 3: grote Wereld# innovatief# samenwerking# Brabants gezelschap

Hebben jullie ideeën voor een beter kinderleven? Dromen jullie van een mooiere wereld? Willen jullie dat de wereld dat weet? Een klas werkt een dag samen met een theatermaker en een beeldend kunstenaar. Als afsluiter trekken ze de straat op en voeren actie voor hun ideeën, wensen, klachten en dromen!

 

OPBOUW van de dag

• Kinderen en kunstenaars kiezen samen een onderwerp en onderzoeken het ‘thema/de klacht’ en de context ervan. Hiervoor worden theatrale werkvormen ingezet.  We vragen kinderen naar hun kijk op het leven, hun stad en de wereld. We vragen naar hun zorgen, wensen, dromen, idealen en oplossingen.

• Het thema wordt uitgewerkt, actievaardigheden worden getraind en er worden attributen gebouwd om in te zetten bij de actie. Daarbij spelen fantasie en verbeelding een grote rol: een simpele gedachte wordt binnen een aantal uren vol verbeeldingskracht omgetoverd tot een ACTIE. 

De kunstenaars reiken materialen en faciliteiten aan: welke theatrale vormen zetten we in bij ons protest? Welke beelden en teksten verduidelijken onze boodschap? We brengen een  grote kist met materialen mee, die meteen uitstraling geven aan de actie: herkenbaar, ruig, krachtig.

• In de middag: ACTIE!! De school uit, de straat op;  als een theatraal en beeldend gebaar in confrontatie met de omgeving en de volwassenen. Voorbijgangers worden uitgenodigd om te reageren of mee te doen. Het protest mag immers niet ongemerkt voorbij gaan, maar het moet ontroeren, wakker schudden of aan het denken zetten.  ACTIE!!

 

De ACTIES tot nu toe:

Gewoon is ok

Niemand mag dood

De wereld raakt vol

Alles moet eetbaar zijn

Wij willen meer

Geef ons rust

 

Het is niet braaf, wel vol bevlogenheid. Het samen opkomen voor een doel, daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen.Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Artemis