Aanbod

Platform De Creatieve Code

Van: MU Play&Learn

#vakoverstijgend# domein 3: grote Wereld# innovatief# samenwerking# artistieke kwaliteit# DCL professionele kunsten

‘De Creatieve Code’ is een leerlijn creatief programmeren die leerlingen bewust maakt van de code waaruit onze digitale wereld is opgebouwd, hen leert die wereld te bevragen als een kunstenaar en er op een creatieve manier op te reflecteren en reageren. Samen met kunstenaars worden programmeertalen ontdekt en toegepast, met kunstwerken als eindresultaat. De leerlijn is gericht op de bovenbouw van de basisschool en onderbouw van het voortgezet onderwijs. In het online platform vind je alle lessen, workshops en kunstinstallaties die samen de Creatieve Code maken.Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • MU Play&Learn
  • MU is een onderzoekend presentatie platform in een rijk internationaal netwerk van creatieve makers die met elkaar de liminale ruimte definiëren tussen wat kunst is en wat kunst kan zijn.

    MU biedt alle publieks- en educatieprogramma’s aan onder de naam MU Play&Learn. Met MU Play&Learn wil MU jong en oud op een speelse manier laten kennismaken met kunst en beeldcultuur en de nieuwe creatieve technieken die vandaag de dag door kunstenaars gebruikt worden. In onze expositieruimte op Strijp-S, maar ook online en op locatie. MU biedt scholen en groepen de mogelijkheid om exposities op een bijzondere manier te bezoeken en beleven. Ons expositieprogramma in de vorm van een interactieve rondleiding, op basis van het Socratisch gesprek, is voor bijna elk niveau beschikbaar: van (bovenbouw) basis- tot middelbaar-, en hoger onderwijs, beroeps- en speciaal onderwijs tot volwassenen. Naast het expositieprogramma heeft MU ook diverse gastlessen en workshops voor scholieren, studenten en docenten. MU biedt ook ‘De Creatieve Code’ aan; dit is een leerlijn creatief programmeren die leerlingen en docenten bewust maakt van de code waaruit onze digitale wereld is opgebouwd.