Boschplay

Van: Blewscreen Games

#vakoverstijgend# innovatief# samenwerking# artistieke kwaliteit# CKV-tips #gamedesign #ontwerpen

Boschplay

Een workshop van 2 uur waarin je ontwerpt, animeert en gamed met je eigen karakter.

Knipsel of teken jullie eigen (game) karakter gebaseerd op de figuren in de schilderijen van de schilder Jheronimus Bosch. Met behulp van een animatie opstelling animeren jullie eigen karakter tot een functioneel game karakter: lopen, springen, actie en sterven. En dat doen jullie allemaal in een makkelijke animatie editor.

Als het karakter met zijn verschillende animaties in de game geplaatst is, dan kunnen meerdere spelers verdeeld in twee teams het tegelijkertijd tegen elkaar opnemen in de gamewereld.

De game is geïnspireerd op het thema van de 7 hoofdzonden van Jheronimus Bosch en met 2 verschillende routes. Weet dan wel dat je in de game inzet in wedstrijd en samenwerken moet afwisselen. Spelen non-gamers deze game daarom vaak beter dan hardcore gamers? Vaak wel.

Dus: je hoeft geen technische kennis te hebben of een gamer te zijn om er wat van te kunnen maken.

De workshop wordt gegeven door de game designers zelf die ook thuis zijn binnen animatie en ervaring hebben met lesgeven.

https://www.blewscreen.com/portfolio-item/boschplay/Ervaringen
 • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

 • Blewscreen Games
 • Blewscreen is een onafhankelijke Nederlandse game studio die zich bezighoudt met Serious Games, Digitale games met fysieke componenten en Mobile Games. Onze games kunnen gevonden worden in musea, exposities, workshops, online en zelfs in een klaslokaal. Wij zijn multidisciplinair in dat we gamification ook kunnen toepassen in elke vorm. Zoals ook permanente installaties in de openbare ruimte.

  Een paar van onze sterktepunten liggen in:

  – Games die meerdere zintuigen aanspreken: games die je aan kan raken

  – Serious games met een fun factor die zorgen dat informatie blijft hangen

  – Er is een game-gefundeerde oplossing voor alles en elke leeftijdsgroep

  Onze studio is gespecialiseerd in serious games en gamification. VR en AR vallen ook onder onze expertise. Dit doen wij voornamelijk in opdracht. Wij geloven als Brabantse makers ook in samenwerken op elk niveau. Voor elk thema en toepassing kunnen wij een uitwerking maken die “raak” is. Wij zijn ook te benaderen voor games op maat en projectbasis.