Aanbod

3ACH, a stairway to heaven

Van: Zonzo Compagnie

#domein 3: grote Wereld# artistieke kwaliteit# gescout

3ACH, A STAIRWAY TO HEAVEN

Zonzo Compagnie verovert de wereld met intrigerende voorstellingen over het werk van fascinerende muzikanten en componisten. Eerder werd de muziek van John Cage, Miles Davis en Luciano Berio uitgepakt en aangepakt, nu is Johann Sebastian Bach aan de beurt.
 
Bach is een monument, een tovenaar met klank en melodieën, een genie dat duizelingwekkende fuga’s, preludes, koralen en partita’s aan elkaar reeg en 250 jaar na zijn dood nog steeds de hitparades aanvoert.
 
Zonzo Compagnie voert in 3ACH twee violisten op die je meenemen in de wereld van Bach. Ze weven Bachs melodieën langs onnavolgbare harmonieën. Ze staan midden in een videodecor dat door een wonderlijke kinderwereld wordt bevolkt. Samen ontdekken ze muziek die volgens velen de mooiste is die ooit werd geschreven.
 
De muziek van Bach wordt vervlochten met die van Piet-Jan Van Rossum, één van de meest smaakmakende componisten in Nederland die voor 3ACH een eigen interpretatie maakte van Bachs werk, en met de fascinerende beelden van Ine Van Baelen en Stijn Grupping, bekend van het aanstormende jonge gezelschap Post Uit Hessdalen. De regie is in handen van Wouter Van Looy, artistiek leider van Zonzo Compagnie, die de laatste maanden tal van 5-sterren recensies in de wacht sleepte voor zijn regie van Earth Diver (Ruhrtriennale / Muziektheater Transparant) en Die Zauberflöte (Luzerner Theater).
 
 

Bach voor stampende voeten
"Twee violen, twee videoschermen: meer heeft Zonzo Compagnie niet nodig voor onversneden muzikale verwondering (...) Vraag en antwoord, verwachting en inlossing. Het mooie aan Zonzo is dat ze de muziek haar eigen wetten laat volgen. Muziek is gewoon zichzelf: een spel van abstracte klankenassociaties."
Annemarie Peeters - De Standaard ****
 
Dwalen door de gangen van het gebouw Bach
"Bach heeft nog nooit zo gerockt. (...) De innemende violisten, de virtuele dimensie en uiteraard de muziek blijven intrigeren en zorgen ervoor dat de voorstelling niet verzandt in een vrijblijvende opeenvolging van beelden. 3ACH! is geen hol pleidooi voor ‘meer klassieke muziek bij de jeugd’. Het is een immersieve muziektheatertrip voor jong en oud; een ideaal huwelijk tussen klank en beeld (...) 3ACH  is dus niet zomaar een aaneenschakeling van verschillende interpretaties van Bach. Het is vooral een veelbelovende blik op de toekomst van het multimediaal muziektheater."
Simon Knaeps - Etcetera
 

 Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

  • Zonzo Compagnie