Aanbod

Vliegvleugels en Kriebelpoten

Van: Kunstbalie

#kunstselect# domein 3: grote Wereld #insecten #natuur

In ‘Vliegvleugels en Kriebelpoten’ staan insecten centraal. Kinderen komen overal insecten tegen. In de tuin, in en bij het water en in huis. Vaak kunnen ze een tijd lang geobsedeerd de beestjes volgen. De kunstenaar Anna van Bohemen is zelf ook gefascineerd door de schoonheid van deze kleine diertjes. Zij maakte uit elke groep insecten - de vliegvleugeligen, de pantserachtigen, de fladderaars en de kriebelaars - vanuit haar eigen interpretatie een geheel nieuwe creatie. Elke groep adopteert een insect en neemt deze ‘onder de loep’. De andere drie insecten komen daarna aan bod.

Naast het bekijken van de kunstwerken, gaan leerlingen ook zelf aan de slag. Ze onderzoeken (eventueel buiten of in het bos) insecten met behulp van kijkkaarten en vergrootglasgaasjes in de set. En net als de kunstenaar maken ze een zelfverzonnen insect, waarbij bestaande diertjes en hun typische kenmerken als uitganspunt worden gebruikt.

Deze tentoonstelling is een onderdeel van: KunstSelect, door Kunstbalie geselecteerd landelijk kunstaanbod voor samenwerkende scholen. Het bijbehorend lesmateriaal vind je op Klunky.nl.Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

Deel deze pagina
  • Kunstbalie
  • Tentoonstellingsonderdelen en afmeting verpakkingskist/presentatiekist;

    - 4 ruimtelijke objecten in vitrines, verpakt in houten kistjes die tevens als sokkel dienen (lxbxh = 40x32x35 cm per kistje)

    - 1 kist met lerarenhandleidingen, cd’s, reproducties, leerlingenmateriaal en een logboek.

    De tentoonstelling kan in een ruime personenauto vervoerd worden.