Inspiratie

Van Onderen!

Van: Kunstbalie

#kunstselect# domein 3: grote Wereld

Foto’s die vanuit een laag standpunt zijn gemaakt zijn vaak erg opvallend. Door dit kikkerperspectief worden gewone dingen heel dreigend, krijgt een beeld opeens een hele andere betekenis, of lijken dingen veel groter omdat er van onderaf tegenaan gekeken wordt. 

Deze tentoonstelling laat aan de hand van zes foto’s van drie bekende fotografen zien wat de verschillende invloeden kunnen zijn van een laag standpunt. 

  • Paul Fleming laat zien dat een duif kan veranderen in een angstaanjagend monster met zijn spannende en dreigende foto’s. 
  • Henk Braam maakt visuele grapjes door beeldrijm toe te passen, zo worden kamelenbulten gematcht met de punten van een circustent en rijmt een fietsbel op een standbeeld.
  • Boudewijn Neuteboom laat een fotomodel op een zomerse palmboom of een woestijnlandschap lijken door met hulp van het kikkerperspectief de foto’s abstracter te maken. 

Leerlingen maken ter verwerking zelf een foto vanuit een laag standpunt met een van de drie thema’s (dreiging, beeldrijm, abstractie) erin. Als hulpmiddel gebruiken ze de speciaal ontwikkelde spiegelstok: een stok met daaraan een spiegel, die in een hoek van ca. 45 graden bevestigd is. 

Deze voorstelling is een onderdeel van: KunstSelect, door Kunstbalie geselecteerd landelijk kunstaanbod voor samenwerkende scholen. Het bijbehorend lesmateriaal vind je op Klunky.nl.Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

Deel deze pagina
  • Kunstbalie
  • Dit project wordt niet langer aangeboden.