Inspiratie

Schitterende Schatten

Van: H19

#vakoverstijgend# zichtbaarheid# innovatief #voorbeeldproject

H19 wil in de aandachtswijk Oosterheide kunst-en cultuurparticipatie stimuleren in samenwerking met brede school ’de ontdekking’ voor school en wijk (geisoleerde ligging) in een erfgoed/beeldend/literatuur kunstproject voor groep 4 t/m 8, buurtbewoners en (amateur)kunstenaars

Het doel is een structurele samenwerking te creëren vanuit h19 met ‘de ontdekking’! Na afsluiting voorziet het project de brede school in binnen- en buitenschools aanbod.

Activiteiten zijn onder andere een muurschildering maken. Daarnaast is er het opzetten van een kinderpersbureau; een kunstwerkplaats en het lees en schrijfatelier als buitenschoolse activiteit. 

Binnenschoolse projectonderdelen zijn onder andere:  mijn schat in beeld (film-en fotografieproject), schatten van Oosterheide(erfgoed), museumschatjes (project erfgoed gekoppeld aan kinderboekenweek resulterend in grote tentoonstelling).

Wat is de kracht van dit project? 
Dit project is bijzonder omdat het door zijn dynamiek en de brede school als spil in de wijk een fantastische verbinding en sociale cohesie tot stand brengt tussen docenten bewoners,buurthuizen, verenigingen en  kunstenaars.Dit Kunstproject heeft in dit geval de wijk een nieuw elan gegeven. - Jeanne de Vaan, Adviseur Kunstbeoefening Kunstbalie Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

Deel deze pagina
  • H19