Inspiratie

Lepel

Van: Kunstbalie

#domein 3: grote Wereld #reizen #vliegen #familie

Lepel is een bijzondere Nederlandse speelfilm die zich afspeelt op ongebruikelijke locaties. Iedereen in de film heeft wel iets geks. Lepel mag dan ook met recht een modern sprookje worden genoemd.

Lepel is negen en woont bij zijn gemene oma Koppenol, die hem als knechtje gebruikt, terwijl zij televisiekijkt. De ouders van het jongetje zijn al jaren op wereldreis in een luchtballon. Elke dag kijkt Lepel uit naar hun thuiskomst. Hij kan heel goed rekenen en het enige doel van de schoolmeester is met Lepel de bokaal van het Stedelijk Hoofdreken Concours te winnen. Op een dag blijft Lepel na sluitingstijd achter in Broer’s Modehuis, waar hij vriendschap sluit met de stoere Pleun, die in het modehuis achter de stropdassen woont. Oma en de meester hebben Lepel nodig en blijven hem zoeken en achtervolgen, maar Pleun helpt hem uit hun klauwen te blijven. Ook krijgt Lepel hulp van de vriendelijke verkoper Max, die verliefd is op de onbereikbare juffrouw Broer.

 

Zullen Lepel’s ouders terugkeren of moet hij op zoek naar een nieuwe lieve moeder?

De leerlingen gaan vooraf aan de slag met werkbladen en maken na het kijken van de film zelf hun eigen versie van Lepel, met de meegeleverde decorstukken en apparatuur. Geen filmervaring nodig!Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

Deel deze pagina
  • Kunstbalie
  • Dit project wordt niet langer aangeboden.