Aanbod

Icarus

Van: De Kosmonauten
(Batja ten Kortenaar & Leon de Waal)

#domein 3: grote Wereld# Brabants gezelschap

ICARUS

Kind dat kan vliegen

 

Icarus en zijn vader zitten vast op het eiland Kreta. De koning van Kreta houdt hen daar voor de rest van hun leven gevangen.

De koning heeft een dochter, Ariadne. Icarus en Ariadne worden hele goede vrienden, maar toch wil Icarus weg van het eiland. Hij wil naar huis….

Om van het eiland Kreta te kunnen ontsnappen vraagt Icarus aan zijn vader of die vleugels kan maken, zodat ze van het eiland kunnen ontsnappen door weg te vliegen. Net zoals de vogels. Nou is Icarus’ vader een knappe uitvinder. Er wordt zelfs beweerd dat hij de knapste uitvinder is van het land. Maar is hij zo knap dat hij vleugels kan maken waarmee Icarus en hij kunnen ontsnappen?

 

“Icarus. Kind dat kan vliegen.” is gebaseerd op het eeuwenoude Griekse verhaal van Icarus. Het is een interactieve, beeldende theatervoorstelling die de fantasie prikkelt. Een voorstelling over dromen, over doorzettingsvermogen, over vriendschap, over moed en hoogmoed, over wijze raad en over hoe je die vrolijk in de wind kunt slaan.

 

Icarus:              Je moet het echt willen. Met alles. Willen met alles wat je hebt. Met je hele lijf. Van je kruin tot je tenen. Van binnen en van buiten. Van onder tot boven. Je moet het zo hard willen dat je er bijna van uit elkaar spat.

Vader:               Je kunt het willen zo veel als je wil jongen, maar sommige dingen zijn gewoon onmogelijk. Mensen kunnen niet vliegen. Daar komen ongelukken van.

Icarus:              Gewone mensen misschien niet.

 

“Icarus. Kind dat kan vliegen”

Uiteindelijk worden we allemaal een verhaal.Ervaring met dit project? Deel het hier!


Deel deze pagina
  • De Kosmonauten
    (Batja ten Kortenaar & Leon de Waal)
  • Aantal leerlingen: Max 120.

    Duur: 1 uur totaal. (Waarvan ± 45 minuten voorstelling en optioneel 15 minuten nagesprek en workshop-moment).